Skip to main content

Een nieuw seizoen

Vorige week viel één en ander mooi samen (en dat gebeurt niet altijd).

Bij het stappen ‘s morgen vroeg, kon ik voor het eerst herfst snuiven. Nevel die boven akkers hangt, aangename koelte en groen gebladerte dat onmiskenbaar begint te kleuren; ik hou ervan. September is mijn favoriete maand en voelt als thuiskomen. Dit jaar misschien nog meer dan anders. Dat de natuur onverstoorbaar doorgaat geeft nieuwe moed, toch?

Ook in de winkel gaan we door en pakten we de voorbije dagen volop herfst uit. Wol, tweed en fluweel zijn zalige stoffen om in je handen te nemen als september voor de deur staat. Het begon te kriebelen om meteen aan de slag te gaan, en het moois dat onze winkel vult met jullie te delen. Instant zin in een sneak-peek, zeg maar, dus we gingen over tot actie.

Mijn dochter Marieke bleek vrij te zijn en zag een tweede shoot (klik HIER om nog eens terug te blikken naar onze zomershoot @Hof van Eine) meteen zitten. Alexandra Komnata was bereid om speciaal voor ons op vrijdagochtend de deuren van haar bar te openen. Wil jij in de komende maanden van een lekker glas genieten in een warm en sfeervol kader? Dan moet je Markt 30 (klik voor meer info) beslist eens proberen!

Het was fijn ons rek met outfits in dit prachtig decor te mogen binnenrollen. En wat zijn we blij met het resultaat!

10 looks & 10 trends voor najaar 20

Meer dan ooit wordt het een puur seizoen, zonder franjes, zonder toeters. Met mode die er is VOOR JOU. Om je een goed gevoel te geven, om het beste in jezelf naar boven te brengen. MODE waarin je thuis kan komen, die jou kracht geeft om door alle regels heen vooral je eigen weg te volgen.

We helpen je graag en blijven jou inspireren. No hard feelings, als je nog niet in de stemming bent. Weet dat we er zijn en dat je met elke vraag terecht kan.

Tweede helft september valt -zoals elk jaar- onze HERFST/WINTER-brochure bij jou in de bus. Hou het in de gaten! Intussen hopen we dat je over de eerste looks uit onze nieuwe collecties even enthousiast bent als Marieke en ik. Kom zelf eens door onze rekken struinen, de koffie staat klaar.

# liefde voor leder

Kasjmier trui en rok in leder: Repeat
Lange streep sjaal: Luisa Cerano

# lange jurken, kleine prints

Lange print jurk: Luisa Cerano
Ruit handschoenen&pet: Unmade

# ruiten troef

Ruit hemdsjurk: Rosso35
Wollen sjaal: Unmade

# cape’s en co

Poncho met kap: Riani

# ribfluweel

Hemdsjurk in ribfluweel: Rosso35

#  zwart/wit

Print bloes met uitlopende mouw en bijhorende sjaal: Riani
Pantalon in ecoleder: Riani

# Volop rokken

Ruit trui op rok met franjes: Rosso35

# weg van wol

Trui met bijhorende sjaal: Repeat
Wijdvallende pantalon in tweed: Brax

# de doorknoopjurk (lieveling van velen)

Lange hemdsjurk in paisleyprint: Riani

# warme aardtonen

Truitje in zigzagbrei op smalle greige pantalon: Gustav

Het is voor één keer aan jou

Intussen is dit mijn 60ste blog. Niet dat ik mijn schrijfsels ben beginnen tellen. Toevallig echter, ontdekte ik vorige keer voor het eerst een teller op mijn dashboard in WordPress (het programma waarin ik schrijf). En die gaf toen 59 aan. (Klik HIER voor een overzicht van alle blogs)

Vier jaar geleden, toen ik begon, had ik er geen idee van waar dat ‘bloggen’ van mij naartoe zou gaan. Er was alleen die goesting om af en toe iets meer te vertellen dan waar je tijdens ontmoetingen in de winkel tijd of kans toe krijgt. Inspiratie genoeg in en rond TINE.B; modetrends, stijltips, een blik achter de schermen, evenementen op til, …

Plezier in het schrijven groeide gelijkmatig met het aantal klanten die zich abonneerden. Als ik vandaag op ‘publiceren’ druk, wordt mijn blogpost naar net geen 1000 mailadressen uitgestuurd, en komen er on-en offline telkens weer fijne reacties. Ik ga dus graag door.

Vandaag, ter gelegenheid van deze ‘verjaardag’, wil ik de pen aan jou doorgeven.

  • Heb je onderwerpen die je een volgende keer aan bod wilt laten komen, suggesties of vragen? Laat het mij weten. Geef je feedback onderaan deze blog of stuur een mail naar tine@tineb.be
  • Ben je een tevreden klant van Tine.B en mogen anderen dit weten? Schrijf jouw recensie HIER (klik) op onze facebookpagina. In de wereld vandaag (door Covid in één klap een stuk meer gedigitaliseerd) kunnen we elkaar helpen door positieve boodschappen te verspreiden. Dankjewel alvast!

Shout out

Zelf wil ik van deze verjaardagsblog gebruik maken om bloemen te gooien naar iemand die hoog staat op mijn lijstje van straffe madammen.

KELLY DERIEMAEKER met name. Ze is voormalig free-lance journaliste bij oa De Standaard en Feeling en schrijft al sinds 2004 vanuit de verre Westhoek een persoonlijke blog op haar pagina “Tales from the Crib” . Ik volg haar al jaren. Wat Kelly doet, boeit mij steeds meer.

Ze bundelde haar blogervaringen in “Het Blogboek” en dat was precies het duwtje dat ik nodig had om het zelf ook te gaan doen. Haar volgende boek ging over “Bullet journal, organiseer je leven”. Ook in deze materie trok Kelly mij over de streep. Geen agenda-app voor mij, maar pen&papier én de techniek die Kelly glashelder uit de doeken deed om zowat alles in je leven efficiënt bij te houden. Een Leuchturmschriftje (A5 & dotted) is sindsdien mijn onafscheidelijke compagnon. En het werkt nog ook!

Kelly is ook diegene die maandelijks een goed gevulde boekennieuwsbrief uitstuurt met eerlijke recensies en ‘must reads’. Verschillende pareltjes die ik de voorbije maanden las, heb ik aan haar te danken.

En sinds enige tijd vormt ze samen met Anouk Meier de inspirerende tandem achter de podcast Werk&Leven  Luister zelf en ontdek waarom een vrouw als Kelly in deze septemberblog een plaatsje verdiend.

Onder de noemer: “When you admire something about another woman, tell her. Get into the habit of lifting each other up”.

Toch?
Warme groet, Tine

Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief