Skip to main content
talking walls tineb damesmode oudenaarde
talking walls logo

TALKING WALLS

Philippe Pelsmaekers zelf aan het woord: man achter het Belgische label TALKING WALLS

“Schoonheid is rondom ons. De structuur van een muur in een klein straatje achter de hoek, de zorgvuldig geschilderde bloemen op een koekendoos, de met de hand aangebrachte belettering van een artisanale bakkerij in Italië, vier vrouwen op een rij met een zonnebril op, …  Het zijn inspiratiebronnen voor prachtige dessins met bijhorende verhalen. Vaak zien we ze niet, omdat we er elke dag voorbijkomen of omdat ze aan onze aandacht ontsnappen door de snelheid van het leven.

Zo ontstond Talking Walls: de zin om sjaals te ontwerpen met precies die dessins gesprokkeld uit het dagelijkse leven, overal ter wereld.

Elk ontwerp is opgemerkt door reizigers en nieuwsgierige zielen die zoeken naar authentieke dessins en verrassende kleuren. Het is een ode aan zij die het kleine, het pure, het eenvoudige liefhebben. Vervolgens worden de prints tot sjaals vervaardigd in ateliers in India, dé plaats bij uitstek voor printen en verwerken van edele viscose, zijde, modal en soepel katoen.

Het resultaat zijn sjaals om te koesteren, om blij van te worden, om je outfit mee op te tillen.”

Elk stuk is genummerd en wordt geleverd in een prachtige eco-doos. Daar hoort een foto van het origineel dessin bij en de plaats waar het gevonden werd. En het land van oorsprong? Dat wordt subtiel op elke sjaal verwerkt, zo kan ook jij het verhaal verder vertellen.”

Doen! Toch?

Schrijf je in op

onze modeblog

  Make-up your day!
  Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

  Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

  Make-up your day!
  Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
  Make-up your day!
  Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
  Schrijf je in op onze nieuwsbrief