Skip to main content

KOM BINNEN

Welkom!

Als je de deur van Tine.B openduwt, dan tref je mij. Beneden, tussen de rekken, vertoef ik het liefst.

Ik begin altijd met naar jou te luisteren. Daar hoort een lekker kopje koffie bij. En alle tijd die nodig is.  Vervolgens gaan we aan de slag. Ik ken alle stukken van mijn collectie en weet hoe ze te combineren.  Ik ga net zo lang door tot jij zegt “Dat is het!”

Komt er geen ‘wow’? Of verwacht ik nog iets meer geschikt voor jou? Dan raad ik aan om later terug te komen. Klanten waarderen die eerlijkheid.

Hebben we de juiste outfit gevonden? Dan bekijk ik of het nog beter kan.  Het is magisch hoe een kledingstuk met standaardmaten door enkele kleine aanpassingen verandert naar jouw favoriet. Perfect passend.

Ook dat bedoel ik met ‘altijd goed gekleed’.

Tine als handelsmerk

Elk seizoen ga ik op zoek in het Europese mode-aanbod. Ik laat me inspireren door onze vaste merken en verrassen door nieuwe vondsten om een eigen & boeiende mix samen te stellen.

Een mix die niet voor niets door onze klanten als ‘typisch Tine.B’ omschreven wordt. Mooie stofkwaliteiten, sprekende kleuren en een goeie pasvorm zijn doorslaggevend. Duurzaamheid eveneens. Ik vind het belangrijk dat onze stukken met respect vervaardigd worden en een lange houdbaarheidsdatum hebben.

“Om collecties aan te kopen, trek ik er meestal alleen op uit. Alhoewel, helemaal alleen ben ik nooit. In gedachten neem ik altijd mijn klanten mee.”

Hoe het allemaal begon

‘Oudenaarde … Waar ligt dát in hemelsnaam?’
Zo reageerde ik toen mijn man vertelde waar hij vandaan kwam bij één van onze eerste ontmoetingen.

Ondertussen is het ruim dertig jaar geleden dat ik het West-Vlaamse Kortrijk inruilde voor het kleinste hoekje van de Markt in Oudenaarde. Het is ondertussen mijn vaste stek geworden, die ik niet meer kan missen. En daar zitten ook de warme klanken van de beiaardier voor iets tussen.  En de schitterende kleuren van het stadhuis, steeds veranderend op het ritme van de seizoenen.

Van opleiding ben ik marketeer. Tijdens mijn studies ontmoette ik Geert, de man van mijn leven. En wat een toeval.  Zijn moeder – een bijou van een vrouw – baatte een kledingzaak uit. Er ontstond een klik, want creatief zijn met naald & draad had ik al van mijn eigen mama geleerd. Haar werk als zelfstandige vrouw in een winkel intrigeerde mij. ‘Moeke’ gaf mij een kans en zo rolde ik na ons trouwen de modewereld in.  Het voelde meteen goed.

Gebeten door de blogmicrobe

Toen ik in het voorjaar van 2016 begon had ik er geen idee van waar dat ‘bloggen’ van mij naartoe zou gaan. Er was alleen die goesting om af en toe iets meer te vertellen. Tijdens ontmoetingen in de paskamer is daar niet altijd tijd voor. Inspiratie genoeg in en rond Tine.B en Oudenaarde: modetrends, outfitinspiratie, tips, een blik achter de schermen, evenementen op til, …

Mijn plezier in het schrijven groeide gelijkmatig met het aantal klanten dat zich abonneerde. Als ik vandaag op ‘publiceren’ druk, wordt mijn blogpost naar ruim 1.000 mailadressen uitgestuurd, en komen er on-en offline telkens weer fijne reacties. Ik ga dus graag door.

Is er een onderwerp dat je graag eens aan bod wilt zien komen? Stuur een mail met jouw suggesties, tine@tineb.be.

Nog iets meer lezen over mij?
Ik ben...

een wandelaar.

Elke morgen in de vroegte stap ik een 6-tal km, sinds kort gaat ook Max de hond mee.  Een uur bewegen terwijl de natuur ontwaakt; het geeft mij energie voor de dag.

Ook voor meerdaagse trektochten met de rugzak ben ik altijd te vinden.  Het mooiste wat mijn man en ik ooit deden? ‘The Fisherman’s Trail” langsheen de wilde oceaan van de Westkust in Portugal. Onvergetelijk!

fan van Italië. Zoals een voetbalfan; ‘all the way’ (en hoe dat gekomen is, lees je in deze blog.)

Het begon met Italiaanse mode (what else!). Ik raakte gefascineerd door kleine familiebedrijven die het ambacht van ‘kleren maken’ nog hoog in het vaandel dragen. Merken als Rosso35, Anneclaire of Caliban  maken een erezaak van deze authenticiteit en geven hun kennis en passie met grote fierheid van generatie op generatie door. Hoe meer ik in Italië kwam, hoe meer ik ook begon te houden van de steden en de dorpjes, de zee en de bergen, de Italianen zelf en hun verrukkelijke taal, de kunst, de keuken én de ‘gelati’ (al limone is mijn favoriete smaak).

een keukenprinses. Ik kook graag en veel. Het voorbinden van mijn schort na een dag in de winkel betekent meteen ontspanning voor mij. En inderdaad ja, onze ‘dagelijkse kost’ is nogal op de Italiaanse keuken geïnspireerd. Ook mijn man Geert heeft de smaak te pakken; op zaterdag wordt de houtoven vaak aangestoken en dan is hij de pizzabakker van dienst!

Net als Italiaanse mama’s heb ik het liefst veel volk aan onze tafel om samen te genieten van lekker eten en samenzijn.

Onze merken

Tip: Klik op een merk voor meer info.

Schrijf je in op

onze modeblog

  Make-up your day!
  Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

  Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

  Make-up your day!
  Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
  Make-up your day!
  Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
  Schrijf je in op onze nieuwsbrief