Skip to main content
leselles tineb damesmode oudenaarde

LesElles

Leselles is het passieproject van Liesbet Allaer uit Denderhoutem. Een onderneemster met een hart voor mode die van wanten weet – of eigenlijk vooral van sjaals. Het Belgische label staat voor in Europa geproduceerde sjaals en sweaters waarin restjes mohairwol een tweede leven vinden. Het is een verhaal van vrouwelijkheid, kleur én duurzaamheid dat als volgt tot stand kwam:

Tijdens een bedrijfsbezoek in Portugal, ontdekte Liesbet dat veel breigoedfabrikanten onvermijdelijk te kampen hebben met overschotten van kwalitatieve wol. Ze bedacht dat het mogelijk moest zijn hier iets mee te gaan doen en ontwierp nog tijdens dezelfde trip twee sjaals uit wolrestjes: de ‘Jille’ en de ‘Hélène’ (genoemd naar haar dochters) waren geboren, Ze maken op vandaag nog steeds een groot deel uit van haar collectie.

Bij Leselles wordt bewust gekozen voor een hoogwaardige MOHAIRWOL. Mohairvezels zijn namelijk warm en toch ademend, licht en zacht. De natuurlijke glans van mohairwol is een extra troef, de sjaals zorgen letterlijk voor ‘a special glow’.  Doordat Liesbet met meerdere breigoedfabrikanten samenwerkt, is het kleurenpallet dat ze samenstelt zeer uitgebreid.  En precies dat was voor mij een van de redenen om als een blok voor dit merk te vallen.  In zowat alle tinten van de kleurenthema’s die  ik voor Tine.B samenstel, is bij Leselles een sjaal te vinden. Zalig is dat!

Leuk weetje: Waar komt de naam Leselles vandaan?  “Simpel”, zegt Liesbet, “Een merk voor vrouwen, door vrouwen. Elle + elle = leselles. “

Schrijf je in op

onze modeblog

  Make-up your day!
  Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

  Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

  Make-up your day!
  Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
  Make-up your day!
  Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
  Schrijf je in op onze nieuwsbrief