Skip to main content

Nathalie Vleeschouwer in de kijker

modeblog tineb damesmode oudenaarde

Ondertussen schrijven we eind september.

Hoe snel is dat gegaan! Mijn hart zit nog voor een stuk in Bali eigenlijk. Wat een prachtige tijd beleefden we daar deze zomer met onze kinderen en kleinkindje Jude. En toch geeft de kalender alweer zes weken verder aan en dat betekent: tijd voor het WEEKEND van DE KLANT.

De winkel hangt heerlijk vol met mooie stuks. De brochure is verschenen en de ochtenden zijn fris genoeg om te voelen dat de herfst er nu echt aan komt. Welkom boswandelingen, lekkere chocolade en een goed boek om in weg te duiken onder een dekentje. Hallo schitterende kleurenpracht van de natuur overal waar we straks komen.  En natuurlijk ook, welkom najaarsmode!

Voor mij is dit hét moment waarop mijn collecties tot leven komen.  De foto’s van onze fotoshoot vullen groot de winkel. De eerste nieuwe stuks worden gedragen. Klanten slaan voluit aan het passen en combineren. Dat alleen al geeft pure feeststemming. En daar gooien wij dit weekend nog wat extra glans en glitters overheen.

Drie dagen lang maken we tijd om jou, als klant, oprecht DANKJEWEL te zeggen. Bedankt voor jouw vertrouwen, enthousiasme en vriendschap.   Jij bent en blijft onze grootste motivatie om te doen wat we doen!

Dit mag je vrijdag 29/9, zaterdag 30/9 en zondag 1/10/23 verwachten :

WEEKEND VAN DE KLANT

  • in de kijker: NATHALIE VLEESCHOUWER, Belgisch modelabel van de gelijknamige ontwerpster
  • een musthave Nathalie Vleeschouwer-item als geschenk bij elke aankoop
  • WIN-ACTIE voor twee NV-outfits twv €350  (Deelnemen is eenvoudig: Als je van vrijdag tem zondag iets aankoopt van Nathalie Vleeschouwer, komt jouw naam in onze pot. Zondagavond trekt Josima hieruit twee winnaars die een Nathalie Vleeshouwer-outfit naar keuze winnen twv €350)
  • artisanaal zoets uit eigen stad

NATHALIE VLEESCHOUWER IN DE KIJKER

Voor het vierde seizoen op rij maakt deze Belgische ontwerpster deel uit van ons aanbod.  En hoe langer de samenwerking loopt hoe meer we overtuigd zijn dat dit label helemaal op zijn plaats hangt in onze winkel.  Wij zijn fan en het is heel fijn om te ervaren dat onze klanten dat ook zijn en met steeds meer.

nathalie vleeschouwer modeblog tineb damesmode oudenaarde

“No nonsense, with a twist”:

dit is het eerste wat je leest als je de instagrampagina van Nathalie Vleeschouwer opent. And… that’s what it’s all about.  Vanuit haar hoofdkwartier in Antwerpen creëert ze sinds 1990 een open universum waar puurheid, verfijning en een speelse knipoog hand in hand gaan.  Dit najaar pakt Nathalie Vleeschouwer uit met haar meest gewaardeerde troef: die van de schijnbare eenvoud. 

The Grand Simplicity

Simple sophistication is een rode draad die al van in het begin door Nathalie Vleeschouwers werk loopt. Deze kunst wordt dit seizoen letterlijk op een pied-de-stal gezet in de campagnebeelden.

De theatrale beelden roepen een grandeur op eigen aan een genre met veel drama, maar de outfits zelf zijn bijzonder in hun eenvoud en subtiele details. Monochrome looks waarbij rijkelijke kleuren in de eerste oogopslag spreken en coupes daarna je blik grijpen. Easy-to-wear sets waar het comfort voor zich spreekt, maar die toch verbazen in architecturale details en vloeiende volumes.

Het leven mag dan soms een groot circus zijn, Nathalie Vleeschouwer wil vrouwen vooral zelf de hoofdrol laten spelen in hun eigen verhaal, gekleed waarin ze zich goed voelen. Soms krachtig, soms zacht, altijd met oog voor goede pasvormen en mooie materialen die je graag blijft dragen.

set nathalie vleeschouwer tineb oudenaarde damesmode

Verweven prints van eigen hand

Nathalies dochter Felix is sinds een aantal jaren de in house print designer. Uit haar hand vloeien de prints waarmee de stoffen bedrukt worden en die zo een eigen, herkenbaar gezicht geven aan de collectie. Ze ontwierp eerder al de monogramprint die elk seizoen herhaald wordt mits een kleine twist in grootte en/of kleur. Daarnaast zien we dit seizoen ook handgetekende florale en botanische patronen, met een hoofdrol voor de lotusbloem en wuivende blaadjes.

Voor het eerst zien we de prints ook opduiken in het breigoed. De twee ateliers waarmee het Antwerpse huis werkt, deden een technisch huzarenstukje om de botanische tekeningen ook te integreren in truien en sjaals. Het zijn meteen ook echte eye-catchers van de collectie geworden.

De tweede technische uitdaging was om de Nathalie Vleeschouwer monogramprint deze keer niet te drukken op een stof, maar te verwerken in een geweven stof. De zogenaamde jacquards of brokaatstoffen zijn een echt begrip bij Nathalie Vleeschouwer die een lange traditie heeft in feestelijke looks met nadruk op deze weelderige stoffen. Het resultaat kan je bewonderen in elegante kimonojasjes die elke outfit een niveau hoger tillen, of je nu voor een dressed of net een meer casual look gaat.

Een collectie dus,

die meer dan de moeite waard is om te ontdekken. Kom dit weekend eens langs! Hier zijn alvast onze persoonlijke favorieten, getekend Nathalie Vleeschouwer. Wie weet, is een van deze outfits ook iets voor jou.

# VICKY

nathalie vleeschouwer modeblog tineb damesmode oudenaarde

# JOSIMA

nathalie vleeschouwer modeblog tineb damesmode oudenaarde

# TINE

nathalie vleeschouwer modeblog tineb damesmode oudenaarde

MEER BELGISCHE MODE

Na het “Weekend van de Klant” gaat het feestje gewoon verder want van 9 tem 15 oktober ‘23 komt de Week van de Belgische mode eraan.

Dit is een initiatief van Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en Creamoda, de Belgische modefederatie voor merken en producenten. Hou kranten en media in de gaten, het komt beslist aan bod. De week heeft als doel Belgische mode en Belgische merken in de kijker te zetten en breder bekend te maken. Het is belangrijk om bewustzijn te creëren over de voordelen van het kopen van Belgische mode en om de troeven van het shoppen in een lokale modewinkel in de verf te zetten. Belgische mode heeft immers ongelofelijk veel te bieden en daar mogen we best trots op zijn!

Nathalie Vleeschouwer is lang niet het enige Belgische label in ons aanbod. Wij zetten ze  met fierheid allemaal eens voor jou op een rijtje:

FLO JEWELRY

Het atelier van ontwerpster Leen Snoeck -de vrouw achter Flo Jewelry- ligt in onze eigen Vlaamse Ardennen. Al ruim tien jaar is zij onze huisleverancier voor handgemaakte juwelen.

Om meer te lezen over FLO JEWELRY: klik HIER.

HAMPTON BAYS

Onder het motto “Color is my favorite power’ maakt ontwerpster én onderneemster Daisy Plas sinds 2019 haar eigen droom waar. Het resultaat is een collectie van eigen bodem met sportieve, speelse kledingstukken die kleur geven aan de dag en vlot onderling en met andere labels kunnen gemixt worden.

hampton bays tineb oudenaarde damesmode

Om meer te lezen over HAMPTON BAYS: klik HIER.

ITEMS 14

Streelzachte tricot in hoogwaardig mohair, met de hand gebreid door ruim 50 Belgische thuisbreisters in het Antwerpse. Ze vormen één grote familie, waarbij elke vrouw haar eigen talent inzet om de Items14-stuks tot het hoge niveau te tillen waarvoor ze geliefd zijn.

bloes en broek luisa cerano gilet items14 tineb oudenaarde damesmode

Om meer te lezen over ITEMS14: klik HIER.

LESELLES

Leselles is het passieproject van Liesbet Allaer uit Denderhoutem. Een onderneemster met een hart voor mode die van wanten weet – of eigenlijk vooral van sjaals. Het Belgische label staat voor in Europa geproduceerde sjaals en sweaters waarin restjes mohairwol een tweede leven vinden. Het is een verhaal van vrouwelijkheid, kleur én duurzaamheid.

Om meer te lezen over LESELLES: klik HIER.

NXI by ONI ONIK

NXI is de ‘ready-to-wear collectie’ van het huis ONI ONIK te Roeselare, bekend om feestelijke maar tegelijk draagbare outfits. Om te stralen op een bijzondere gelegenheid maar evengoed voor een gewoon avondje uit.

broekset nxi tineb oudenaarde damesmode

Om meer te lezen over NXI: klik HIER.

SCARF

Tine Vallays is een Kortrijkse dame met een bijzonder kleurgevoel en een neus voor trends. Ze is niet alleen de vrouw achter het label SCARF, ze creëert alle sjaals ook zelf.

Om meer te lezen over SCARF: klik HIER.

WILD MUSE

Wild Muse brengt een doorlopende collectie los van trends en (mode)seizoenen. Het label is ontstaan uit grote goesting van twee dames uit Kruishoutem, om samen mode te brengen op een andere manier.

Om meer te lezen over WILD MUSE: klik HIER.

Live IN MOMENTS. Believe IN DREAMS. Be IN MOTION.

Tine.B-outfits als trouwe compagnon de route. 

Tot gauw! Tine

PS. En nu we in deze MODEBLOG Belgische merken op het podium zetten, richt ik ook graag eens de schijnwerper op HERRYS.

Dit is de handtassencollectie van Herlinde Creyf. Zij is klant in de winkel. En op een dag ging het ook over haar handtassen. Ik was meteen aangesproken door haar verhaal en zo kwam een fijne  samenwerking voor onze fotoshoot tot stand.

nathalie vleeschouwer modeblog herlinde herrys tineb damesmode oudenaarde

Herlinde heeft Westvlaamse roots maar woont al jaren in onze streek. Ze is van nature creatief en was reeds als kind gefascineerd door leder.

2020: het jaar waarin de wereld binnenste buiten gekeerd werd, bleek ook voor Herlinde hét moment voor verandering. Ze besloot om eindelijk de opleiding lederbewerking aan te vatten. Het was een schot in de roos.

Vol passie ontwerpt en maakt Herlinde intussen handtassen en accessoires onder de merknaam HERRYS. Ze kiest hiervoor bewust voor kwaliteitsvol Italiaans rundsleder, Piamonte genaamd. Dit soepele leder is stevig en voelt toch aangenaam zacht aan. Bovendien heeft het een herkenbare korrel die mee het uitzicht van de Herrys-tassen bepaalt.

  • Wil je haar signatuur-tas ‘Fortune Cookie’ zelf eens zien en voelen? Dat kan bij ons in de winkel.
  • Wil je kennis maken met het volledige assortiment? Neem HIER een  kijkje op www.herrys.be of maak een vrijblijvende afspraak voor een bezoekje in het Herrys-atelier

Gijzelbrechtegemstraat 20, Anzegem | Tel: 0475/381.495. | Mail: info@herrys.be

Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief