Skip to main content

Hoe gaat het met jou?

De hoop die bij ons allen opflakkerde bij het (stilletjes en in kleine bubbels) afsluiten van een onwaarschijnlijk jaar, heeft het momenteel hard te verduren. Nieuwsberichten, krantentitels, schommelende cijfers en op de koop toe veel regen en gure wind… ze helpen niet bepaald om ons geloof in spoedige verbetering hoog te houden. En toch.
Kalm blijven en volhouden, het is de enige weg vooruit. Vasthouden aan kleine dingen die ons dag per dag deugd doen blijft essentieel: een wandeling, dat vleugje mascara, een bos bloemen, een boek, je lievelingstrui, een lekker stoofpotje in de oven, jouw favoriete muziek, een telefoontje met een vriendin, … ’s Avonds je dag en jezelf zacht kunnen neerleggen, terugblikkend op een paar momenten die je goed hebben gedaan, geeft energie voor alweer de volgende dag.

Laten we daarop inzetten. Het moment dat we weer verder kunnen kijken en grotere plannen kunnen maken, komt misschien sneller dan verwacht. Samen komen we hier door!

Eerste TRENDS

De leveringen van het nieuwe seizoen LENTE – ZOMER komen stilaan op gang. De nieuwe mode die straks onze winkel vult is in het voorjaar van 2020 tot stand gekomen. Collecties ontwerpen en samenstellen, terwijl de hele wereld op zijn grondvesten davert, is zoeken naar vaste grond, naar puurheid, naar de kern van alles. Niets voor niets was “Grounding” of “Aarden” een van dé woorden van het voorbije jaar. Ook in de mode. Alles werd in vraag gesteld op zoek naar de essentie.

Geen plek op aarde waar dat beter kan als daar waar aarde en water elkaar treffen, DE ZEE.

Als je mij vraagt het nieuwe seizoen te omschrijven, dan is mijn antwoord; doe je ogen dicht, en denk dat je aan zee bent. Je loopt blootvoets op het strand, voelt de ruwe korrels, eerst in greige & beige droog zand, en dan op de stevige camelkleurige strook voor de branding. Je kijkt naar het steeds wisselende blauw van zee&lucht. Snuift de zee. Voelt de zon op je huid. Hoort het rustgevende geluid van de golven. Geniet van de warme gloed van de zonsondergang en ziet de wind spelen met het groen van de duinen.

DE ZEE

is inspiratiebron voormode die naadloos aansluit bij deze tijd: direct draagbaar, zonder franjes, en met één missie, dat wat we straks aantrekken ons versterkt in wie we zijn. En of we dat waard zijn.

Dat ik fan ben, grote fan, kan je al raden. Ik hoop met mijn MOODBOARDS ook jou ‘stof’ te geven om naar uit te kijken: vier grote kleurgroepen, vier sprankelende trends, veel natuurlijke materialen als linnen en katoen, een pure belijning en vooral, sprekende looks.

 

Can you feel the breeze? Coming soon!

Een modeshow om alle trends live te beleven zoals “Joy of Flavours” vorig jaar in de Qubus, zal niet mogelijk zijn. Je kent ons echter al genoeg om te weten dat we het daar niet bij zullen laten. Ik werk op dit moment een nieuw plan uit om jou samen met Schoenen Stiletto en Optiek Van Ommeslaeghe volop te inspireren; meer daarover in de blog van februari.

SOLDEN

De solden zijn intussen in de derde week. En het is waar, veel redenen om iets nieuws te kiezen zijn er niet. En toch, is gewoon zorgen voor jezelf niet de belangrijkste reden om eens langs te komen? Een nieuwe trui, een goedzittende broek, een vlotte jurk die je ook perfect thuis aankan, het zorgt voor frisse energie.

Of zoals een klant mij gisteren zei: “Jij bent de eerste winkel waar ik sinds maanden kom, en wat doet het deugd. Samen met jou deze nieuwe stuks uitkiezen zorgen ervoor dat ik mij een andere vrouw voel “.

Waar wacht je op? Bovendien zijn onze prijzen momenteel een extra bonus! Sinds dinsdag hebben we een 2e keer afgeprijsd, dat betekent dat alle groene etiketten nu -50% zijn ipv -35%, de oranje etiketten zijn -70% ipv -50%.

 

SOEP-ACTIE

Gudrun Cottenier van de Groene Verbeelding en ikzelf waren gisterenavond te gast in de Kaba, of Sociale Kruidenier (klik voor meer info) van het Sociaal Huis te Oudenaarde. Aan de KERSTKRANT die we begin december hebben uitgebracht koppelden we immers een sociaal project. En daarvoor deden we beroep op jou. Voor elke ingestuurde foto, geïnspireerd door onze Kerstkrant, zouden wij 1 liter VERSE SOEP schenken aan de Kaba.

  • 99 dames stuurden een foto in = 100 liter voor onze rekening
  • 4 dames bezorgden ons een persoonlijke gift = goed voor nog eens 60 liter
  • Accountancy Johan Bekaert in Leupegem pikte onze actie op en verklaarde zich bereid eveneens te steunen met 150 extra liter
  • samen betekent dit een schenking van 310 liter VERSE SOEP

Charlotte Verzele van Okker&Noot maakt deze soep voor ons klaar, en zal de komende weken een telkens variërend aanbod aanleveren. Ook zij wil in deze graag haar steentje bijdragen en rekent hiervoor alleen de foodkost door.

DANKJEWEL

Het spreekt voor zich dat we heel gelukkig zijn met dit resultaat en IEDEREEN die hiertoe heeft bijgedragen oprecht danken. Wat mij betreft, telt dit ook als opsteker in deze duistere tijden!

Ik eindig graag met de woorden van Johanna, centrumleidster van het Dienstencentrum De Vesting waar de Kaba deel van uitmaakt: “We zijn jullie heel dankbaar voor de actie. Kleine dingen als ‘verse soep’ maken ook een groot verschil. Soep is een bom van groenten en vitaminen. Ze geeft weerstand aan onze klanten van de sociale kruidenier, en dat kunnen ze in deze periode heel goed gebruiken.”

En zo komen we terug bij die kleine dingen, waar we de volgende weken verder blijven op inzetten, afgesproken?

Goeie moed, warme groet, Tine

PS: Wil jij ook iets voor de Kaba doen? Verpakte voeding, kledij in goede staat en klein huishoudgerief zijn altijd welkom. Neem best op voorhand telefonisch contact op met Johanna Vande Populiere op 055 460 681.

PS.2: Nog eens terugblikken naar onze KERSTKRANT? Dat kan via onderstaande knop.

Ja, ik wil de KERSTKRANT graag nog eens zien

Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief