Skip to main content

LENTEZOMER24: are you ready?

nathalie vleeschouwer lentezomer24 kickoff tneb oudenaarde

#1 Launching Nathalie Vleeschouwer LENTEZOMER24

Vandaag, donderdag 25 januari ’24, lanceert Nathalie Vleeschouwer nationaal en internationaal haar nieuwe collectie LenteZomer24. Feestelijk moment én reden voor een nieuwe blog, toch?

Het is bijna drie jaar geleden dat ik zelf in de ban raakte van Nathalies wereld. Mijn eerste bezoek aan het hoofdkwartier in een voormalig Antwerps pakhuis herinner ik mij nog goed. Voorbij het magazijn, de grote verzendingszaal, de burelen, creatieve ruimtes en alleen maar vriendelijke mensen, kwam ik terecht in de showroom op de bovenste verdieping.  Ik trof er een verrassende collectie aan met prachtige stoffen en kleuren, bruisend van levenslust. Outfits voor elke dag en voor elk moment. Soms stoer, soms speels, soms ultravrouwelijk. Maar altijd, zoals Nathalie het zelf omschrijft: ‘no nonsense met een twist’.

Ervaring, vakmanschap en duurzame samenwerkingen met een handvol leveranciers en ateliers staan aan de basis van elk kledingstuk met haar naam. Met liefde gemaakt om herhaaldelijk te dragen en elk seizoen weer anders te combineren.

Ik voelde meteen een vonk. En die is overgeslaan. Steeds meer Tine.B-klanten zijn intussen fan van dit inspirerende merk van eigen bodem.  In amper vijf seizoenen is Nathalie Vleeschouwer uitgegroeid tot een belangrijke pijler in ons aanbod.  Het is met enthousiasme dus, dat ook ik vandaag de nieuwe collectie aan jou voorstel.  Tadaa: ziehier “La Relève”!

La Relève:

een nieuwe collectie waarvan het hart klopt op het ritme van het wervelende Zuid-Frankrijk in de seventies: een tijdperk van creativiteit, verandering en een verlangen naar vrijheid. 

Voor het tot leven brengen van LenteZomer24 trok het Nathalie Vleeschouwer team naar Marseille, een bruisende kuststad die moeiteloos de schoonheid van de Franse Rivièra combineert met een rauwe, stedelijke energie. Deze boeiende mix laat Nathalie Vleeschouwer doorheen de hele nieuwe collectie terugkomen: de clash tussen  geklede outfits met een casual touch zorgen voor een typerende nonchalante je-ne-sais-quoi.

Uitvalsbasis van de fotoshoot was Hotel La Relève. Met zijn kleurrijke kamers en levendige bistrot dé perfecte belichaming van de sfeer van LenteZomer24: een nostalgische trip met een hedendaagse interpretatie.

Deze zomercollectie weerspiegelt de ontembare dynamiek en allure van de iconische kuststad. De kleuren en texturen lijken rechtstreeks uit de straten van Marseille te komen. Warm koraalrood, stoer munt en krachtig magenta. Maar ook natuurlijke, zachte zandtinten, met hints van marineblauw en azuurblauw. De uiteenlopende kleuren dagen je uit om ton-sur-ton looks te creëren of net te kiezen voor felle colorblocking. Linnen, de ultieme zomerstof, speelt dit seizoen een hoofdrol.

Nathalie’s onmiskenbare ‘joie de vivre’ is duidelijk merkbaar in de collectie. De Belgische ontwerpster wil dit seizoen vrouwen uitdrukkelijk aanzetten tot het vieren van de kleine geluksmomenten van het leven.

Laat dit nu exact ook ons plan zijn zijn voor LenteZomer24. Maar daarover straks meer.

Hoog tijd nu voor de eerste schitterende foto’s van het nieuwe seizoen.

hemdsjurk nathalie vleeschouwer lentezomer24 tineb oudenaarde damesmode
linnen kleed nathalie vleeschouwer lentezomer24 tineb oudenaarde damesmode
set nathalie vleeschouwer lentezomer24 tineb oudenaarde damesmode
set nathalie vleeschouwer lentezomer24 tineb oudenaarde damesmode
lang kleed nathalie vleeschouwer lentezomer24 tineb oudenaarde damesmode

Tu sens l’atmosphère? Oui, oui, oui!

De leveringen komen binnen, we pakken volop uit.  Volgende week wisselen we de winkel van winter naar lente en kan je al dat moois zelf komen ontdekken.

Benieuwd naar meer? Klik op de knop hieronder en ontdek meteen een sneak-peak van ONZE NIEUWE COLLECTIES. Maar liefst 175 foto’s staan al voor jou klaar.

KLIK hier om te struinen door ons aanbod LenteZomer24

#2 Gedichtendag

Toeval, of juist niet, maar vandaag is het ook GEDICHTENDAG. En dat betekent eveneens een kick-off, van de Poëzieweek meer bepaald.

  • Sinds 2000 werd op initiatief van Poetry International de laatste donderdag van januari uitgeroepen tot Gedichtendag. Een breed samenwerkingsverband van dichters, literaire organisaties, scholen, bibliotheken en andere verenigingen bundelden de krachten om ervoor te zorgen dat de donkere januaridagen in Vlaanderen en Nederland een poëtische invulling kregen.
  • Door het grote succes van de Gedichtendag werd in 2013 beslist om Gedichtendag uit te breiden tot een volledige Poëzieweek.
  • Tijdens de pandemie werd op initiatief van Utopia, bibliotheek van Aalst, koortsachtig gezocht naar een manier om de Poëzieweek van 2021 alsnog niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Het idee ontstond om “weesgedichten” te laten adopteren door eenieder die dat wou. Tussen idee en uiteindelijke uitwerking lag een volledig onontgonnen pad. Uiteindelijk lukte het om niet minder dan honderd gedichten op evenveel ramen aan te brengen.
  • In 2022 transformeerden de “weesgedichten” tot een heus project en vonden ze met succes een bestemming op heel wat ramen, dankzij de medewerking van bibliotheken die zich aansloten.
  • Voor de Poëzieweek in 2023 zijn alle Nederlandstalige bibliotheken in Vlaanderen en Brussel aangeschreven om samen straten om te toveren tot één mooie poëziebundel. 2023 wordt zo het jaar waarin een eensgezind collectief van 96 bibliotheken naar buiten komt met meer dan 4000 gedichten neergepend op ramen verspreid over héél Vlaanderen.

Wie mij al langer kent, weet dat ik hou van woorden; in een goed boek, een bijzondere tekst, een krachtig geschreven gedachte. Ik ben er altijd naar op zoek. Ze raken me, louteren of geven energie.
En dus ging de oproep van de Oudenaardse Bib niet aan mij voorbij en zat ook ik op de aangegeven dag klaar om een ‘weesgedicht’ te adopteren.

En wat een pareltje vond ik daar! Mijn gedicht, geschreven door Lizismore (klik) raakt TIne.B in het hart.  Eerlijk? Ik heb een beetje spijt dat ik zoiets treffends niet zelf kan schrijven en weet nu al dat haar woorden een vaste plek zullen krijgen in de winkel.

Ik deel het graag hieronder, maar wil nog liever uitnodigen om het zelf te komen lezen op ons raam.  Dankzij het prachtige handschrift van vrijwilliger Linda Vermeulen is mijn “Weesgedicht” een waar kunstwerkje. En niet alleen dat van mij.  Daarom is het misschien een idee om de komende dagen een heuse poëziewandeling te maken. Hier (klik) kan je een overzicht vinden van alle straten in Oudenaarde waar je weesgedichten kan ontdekken. Geniet!

weesgedicht lizismore oudenaarde tineb

De kleine geluksmomenten van het leven vieren

De oproep van Nathalie Vleeschouwer is dit seizoen ook ons leidmotief .  Het aanbod dat we voor jou kozen, resoneert immers moeiteloos bij zowel de grote als kleine dagen van het beloftevolle seizoen dat voor ons ligt.  Met een passende outfit ben je echt jezelf, leef je in het moment. En daar tekenen wij graag voor.

Precies daarom zullen we voor onze FOTOSHOOT LENTEZOMER24 te gast zijn bij NOA Outdoor Living (klik) te Kruisem. Dit is een gloednieuw belevingspark, een ware groene oase, waar meer dan 30 partners de krachten bundelen om inspiratie te bieden voor buitenruimtes in de meeste brede zin van het woord.  Ook hier is (buiten) genieten in het moment een belangrijke rode draad.  We staan dan ook te popelen om er straks aan de slag te gaan met al onze collecties én 7 modellen~klanten.

Noteer alvast:

  • woe 28/2: FOTOSHOOT LenteZomer24  (de winkel zal hiervoor gesloten zijn op dinsdag 27, woensdag 28 en donderdagvoormiddag 29/2)
  • ma 4/3: alle SHOOT-foto’s op onze website
  • vanaf ma 18/3: onze nieuwe BROCHURE (36blz dik) boordevol inspiratie in jouw brievenbus
  • zondag 24/3: OPEN ZONDAG

De lente lonkt, tot gauw!

Liefs, Tine

PS SOLDEN: LAST CALL!

Dit is de laatste kans om jezelf te verwennen, zaterdag 27 januari ’24 sluiten we Herfst-Winter’23 defintief af.

Vind je het moeilijk om goeie keuzes te maken in de solden?

Wat denk je van deze tip: reserveer 1 uur tijd in jouw agenda en kom deze week nog eens langs. Jij maakt het je makkelijk in onze ruime paskamers; een koffietje dabei.
Ik doe intussen het werk voor jou, ga op zoek door ons aanbod.  Gegarandeerd vinden we dat ene stuk dat jouw kleerkast een update geeft, een outfit waarmee je moeiteloos de overgang naar de lente maakt, of die trui waar je de hele winter je ogen niet kon van afhouden.

En dat alles, aan -50% of -70%
Mooie deal, toch? DOEN!

Wist je trouwens dat wij op DONDERDAGAVOND altijd open zijn tot 20u?  Jij komt meteen na het werk of avondmaal, we passen in alle rust en tegen vrijdagavond zijn ook eventuele retouches tiptop in orde. Klaar om het weekend in te stappen met jouw nieuwe outfit.

Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief