Skip to main content

Blossom up!

Geïnspireerd door de natuur die onverstoord haar gang gaat en elk voorjaar weer een overweldigend feest laat losbarsten, steekt ook de Lente-Zomermode BOORDEVOL KLEUR.

Zachte poedertonen en ingetogen neutralen vormen dit seizoen de tegenhanger van een buitengewoon breed palet aan sprankelende en felle kleuren. Denk aan weelderige bloemenruikers, bloesems in boomgaarden, wilde bloemenvelden. Het resultaat voelt als herademen. Zowat alle collecties brengen frisse, licht en luchtige, quasi vanzelfsprekende looks die ons vertrouwen aansterken, ons weer meer vrouw laten voelen, onze zin in zomer aanwakkeren.

Een blog met weinig tekst deze keer, mijn vier gloednieuwe MOODBOARDS spreken voor zich. Ze geven weer hoe de winkel  én het Lente-Zomerseizoen eruit zal zien.  Ik vond het heerlijk om ze te maken; voor jou. Als een gulle uitnodiging om niet langer te wachten:  IT’S TIME TO BLOOM!

Kleuren: Going green

MOODBOARD KLEUR TINEB DAMESMODE OUDENAARDE

Kleuren: True blue

MOODBOARD KLEUR TINEB DAMESMODE OUDENAARDE

Kleuren: Perfectly pale

MOODBOARD KLEUR TINEB DAMESMODE OUDENAARDE

Kleuren: Red romance / Touch of orange / Pink power

MOODBOARD KLEUR TINEB DAMESMODE OUDENAARDE

Meer LOOKS ontdekken? Klik hier.

My secret garden

kleur tineb damesmode oudenaarde

Al het moois dat momenteel de winkel vult, kocht ik in tijdens de maand augustus vorig jaar.  Samen met mijn man bezocht ik toen, op een zondag tussenin, de tentoonstelling van kunstenaar ARNE QUINZE te Mons. De schitterende kleuren uit de collecties die ik aan het kiezen was, sprongen me weer tegemoet in het BAM (Museum Beaux Arts Mons). Meer bepaald in een overweldigende, sprankelende bloemenweelde, groots en fragiel tegelijk.

Onder de titel ‘My secret garden’ dompelde Arne Quinze de bezoeker onder in een explosie van kleuren. Hij liet zich hierbij inspireren door Monet en het impressionisme, met zijn eigen wilde bloementuin als muze. De schilderijen die hij maakt zijn reusachtige doeken die laag per laag worden opgebouwd, na talloze studies en schetsen van elke bloem op zich.  Ze hangen er zonder kader, als het ware recht uit zijn atelier. Zo wil de kunstenaar het; hij schildert niet bepaald de bloemen, hij schildert zijn tuin.  Dit geeft een gelukzalig gevoel van overvloed, maar ook van vanzelfsprekendheid.  Arne, zijn tuin en zijn werk worden één.  Hij schildert op dezelfde manier zoals hij zijn handen in de aarde steekt.

kleur tineb damesmode oudenaarde

Het was een intens plezier om enkele uren deel te mogen uitmaken van Arne’s universum  (klik voor meer).

Een onverwachte bevestiging ook van mijn modekeuzes voor het nieuwe seizoen. En een aanmoediging om ons te blijven laven aan de onuitputtelijke schoonheid en kracht van de natuur.  Als mijn nieuwe collecties hier ook maar een beetje kunnen toe bijdragen, dan ben ik een gelukkige vrouw.

BLOSSOM-UP!  Wij allen. Is dat geen goed idee?

Liefs, Tine

PS1.  Of de nieuwe feestcollectie van NXI al binnen is? Het is een veel gestelde vraag.  We hebben allemaal veel mooie momenten in te halen, de zin om te vieren is groot.

Ja, reken maar dat we prachtige outfits kozen!   Zoals steeds werkt NXI in het seizoen zelf. Begin februari kregen we de kans onze selectie te maken, eind volgende week verwachten we de eerste leveringen. Wie er al naar vroeg zal persoonlijk verwittigd worden. Uiteraard zal je NXI straks ook op onze facebook- en instagramaccount ontdekken. Blijf ons volgen.

nxi kleur feest tineb damesmode oudenaarde

Uitleveringen zijn bij zowat alle leveranciers vertraagd,  C***stuiptrekkingen laten zich in heel Europa voelen. Ik kan je verzekeren evenwel, achter de schermen wordt hard gewerkt, met veel liefde voor ons modevak. Met enig geduld komt het helemaal goed.

PS2.  Staan deze data al in jouw agenda?

  • 9 maart ’22: LENTE-ZOMER FOTOSHOOT  : onze negen modellen-klanten; Mieke, Stefanie, Katrien, Mieke, Krisje, Geraldine, Griet, Veerle, Sofie staan te popelen om al onze outfits aan jou voor te stellen  (de winkel zal hiervoor gesloten zijn op dinsdag 8 en woensdag 9 maart ’22)
  • 2e helft maart’22: onze nieuwe BROCHURE (36blz dik) boordevol inspiratie in jouw brievenbus
  • zondag 20 maart: OPEN ZONDAG met animatie in Oudenaarde Winkelstad, ook bij Tine.B
Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief