Skip to main content

De Bulgaar CHRISTO

Een van de bekendste hedendaagse kunstenaars, heeft een 4,5km lang wandelpad aangelegd op en rond het Italiaanse Iseo-meer. Op een goudgele drijvende pier kan je van 18 juni tot 3 juli 2016 idyllisch over water wandelen met uitzicht op de bergen.  
De 80 jarige kunstenaar is vooral bekend geworden door ‘het inpakken’ van gebouwen en objecten, zoals de ‘Pont Neuf’ in Parijs en de ‘Reichstag’ in Berlijn. Door sites in te pakken en te verbergen maakt hij het publiek bewust van hun vorm en aanwezigheid. De installaties zijn altijd slechts een paar weken tot maanden zichtbaar, daarna verdwijnen ze weer voorgoed.

Voor zijn nieuwste project : “the Floating Piers” liet hij 220.000 kunststof pontons achter elkaar leggen en met ankers bevestigen aan de bodem. Vervolgens werden die bedekt met 70.000 vierkante meter geel gekleurde nylonstof. Er zit een Belgisch tintje aan dit verhaal: de stoffen die Christo gebruikt, werden geweven op een Picanol-weefmachine.

“The Floating Piers” verbinden het plaatsje Sulzano met het dorpje Peschiera Maraglio op Monte Isola, vandaar loopt het pad verder naar het piepkleine eilandje San Paolo. Op het vasteland loopt het kunstwerk nog circa anderhalve kilometer door in de straten van de dorpjes Sulzano en Peschiera Maraglio.

De voorbereidingen aan het project duurden meer dan zeven maanden. ‘De pier zal goudgeel schitteren in de zonneschijn en donkerrood worden bij zonsondergang’, zei Christo over het werk. En zo geschiedde,  de verschillende effecten van het (zon)licht op het drijvende kunstwerk zijn op afstand, én vanuit de bergen, waarneembaar en leveren fantastische plaatjes op.

Er is 1 wondermooi beeld dat wij alvast willen delen : modeblogster Fannael was een van de eerste om de pier over te wandelen. Ze koos hiervoor een outfit in abricotkleur uit de nieuwe Herfst-Winter collectie LUISA CERANO.  WE LOVE IT!

Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief