Skip to main content

3 TIPS om vlot je koffers te pakken

koffers samsonite zomer tips Ilse tineb damesmode oudenaarde

Zomermodus is on!

Bovenstaande foto kreeg ik deze week toegestuurd van Ilse.  Ze is een blije klant in de felroze midi-jurk van Luisa Cerano.  Ilse is ook manager bij de grootste reiskofferfabrikant van Europa. Je raadt het al, gelegen in onze eigen stad.  Ze organiseerde in het kader van de Pride Month met een van haar teams een fotoshoot aan het nieuwe gekleurde zebrapad ter hoogte van het politiekantoor.

Het resultaat is schitterend, toch? Een mooiere foto om deze MODE-blog te openen, kon ik mij niet inbeelden. Dankjewel Ilse, voor zoveel positieve vibes!

Zijn jouw koffers al bovengehaald nu de vakantie eraan komt?

Of ben je niet zo’n fan van deze klus en wacht je liever tot het laatste moment?

Ik geef jou graag DRIE TIPS die er voor zorgen dat je vlot al jouw favoriete stuks kan inpakken en er ook maximaal plezier aan beleeft eens ter bestemming.

TIP1: Zo krijg je je favoriete outfits makkelijk in je koffers én op je vakantiebestemming

tips koffers pakken zomer tineb damesmode oudenaarde
 1. ROL JE KLEDIJ OP voor minder kreuken en meer ruimte in je koffer.
  Hoe?    Selecteer outfitgroepjes, voorzie 2 bovenstukken voor 1 onderstuk, of bijvoorbeeld een jurk met een giletje. Leg het onderstuk op je bed of tafel, leg de bovenstukken erop. Vouw eerst links en rechts een stukje naar binnen, tot op ongeveer 40cm. Rol vervolgens op, van onderen naar boven.
  Maak rolletjes per outfit en schik ze tegen elkaar in de koffer.
 2. PAK ALS LAATSTE IN: linnen jurken, lange jurken of feestelijke kledij.
  Vouw ze over de hele breedte van je koffer en leg er telkens laagjes zijdepapier tussen. Op die manier zullen er minder kreuken ontstaan.
  Hang meteen op bij aankomst. Even douchen? Neem je jurken mee in de badkamer; de stoom zorgt voor een kreukherstellend effect. Laat uitdrogen, borstel en klaar.
  Ook een blazerjasje meenemen? Keer het binnenstebuiten -de voering zal kreuken voorkomen- en pak eveneens als laatste in.
 3. STEEK JE SCHOENEN dicht bij de wielen.
  Het zwaarste gewicht zit zo onderaan en kan niet meer drukken op je kledij. Berg ze op in de canvaszakjes voor schoenen die vaak bij de aankoop horen. Deze zakjes zijn ook geschikt om andere kleine zaken te bundelen, zoals lingerie, kousen en topjes, maar ook opladers en bijvoorbeeld een e-reader. Kleine toiletzakjes of doosjes zijn prima voor het opbergen van juweeltjes.
 4. Schik ook je toiletgerei in de koffer en VUL DE GAATJES met sjaals, ceintuurs, misschien een hoedje, een klein schoudertasje of een strandtas.
 5. Pak ook een LINNENZAK met treksluiting mee in om bevuilde kledij meteen van propere te scheiden.

Tip2: Ik ga op reis en ik neem mee

“Travel Essentials”, zo noem ik ze: LINNENWATER en een KLEDINGBORSTEL.  Het zijn twee items die weinig plaats innemen maar ervoor zorgen dat je lievelingstuks langer mooi blijven, en al zeker op vakantie!

koffers zomer tips linnenwater kledingborstel tineb damesmode oudenaarde

HET LINNENWATER:
Linnenwater is ultra-gedemineraliseerd water dat een zuiverend en voedend effect heeft op natuurlijke vezels. De toevoeging van lavendelextract zorgt voor een frisse en neutrale geur. Linnenwater is ideaal om je kledingstukken tussentijds te verfrissen. We wisselen op vakantie al eens meer van outfit, maar dat betekent niet dat alle stuks meteen vuil zijn.

Hoe ga je te werk?

Hang je stuks op een kapstok en benevel met het linnenwater. Je verhoogt de efficiëntie door dit te doen net voor je een douche neemt. De stoom in de badkamer bevordert het reinigend effect. Laat je stuks opdrogen en klaar.

TIP: Spuit bij het verlaten van de kamer ook even op je hoofdkussen. Het is een subtiele verfrissing en ’s avonds zorgt de lavendelgeur voor zacht inslapen.

Flacons LINNENWATER zijn in de winkel verkrijgbaar (€8,90). Kocht je al een flesje en is het bijna leeg? Je kan het laten navullen, spring eens binnen.

DE KLEDINGBORSTEL:
Kledingstukken zijn met enkele liefdevolle borstelstreken makkelijk te revitaliseren, wist je dat?

Ik gebruik mijn borstel:
– na het verfrissen met linnenwater, om kreuken te verminderen
– na een wandeling in een stoffige omgeving om oppervlakkig of gedroogd vuil weg te borstelen
– na een behandeling met de K2R-vlekkenspray voor vetvlekjes, om restpoeder te verwijderen (in de volgende paragraaf meer hierover!)
-na een regenbui om platgedrukte vezels van bijvoorbeeld een jas, terug levendig te maken
-om gedragen truien terug in vorm te brengen of pluisjes te verwijderen

De kledingborstel is wat in de vergetelheid geraakt. Ik ben fan van deze kleine gewoonte en pleit voor herwaardering. Je verzorgt je favorieten echt door ze af en toe eens te borstelen en vermindert tegelijk de urgentie om te wassen. En dat is dan weer beter voor de duurzaamheid van je kledij én voor het milieu. Dubbele win!

De TINE.B-KLEDINGBORSTEL komt uit een authentieke Franse borstelmakerij; goed in de hand door een perfect gevormde rug, in zacht beukenhout en vervaardigd van stevig paardenhaar.
Prijs: €23, een kleine investering voor een degelijke borstel die je levenslang zal gebruiken.

Tip 3: Twee producten die ook een plekje in jouw koffers verdienen

Er zit geen sponsoring achter deze blog, laat dat duidelijk zijn. De ervaring leerde ons evenwel dat er 2 producten bijzonder efficiënt zijn om tijdens de vakantie (en eigenlijk het hele jaar door) vlekjes op kledij snel aan te pakken.

DE K2R-VLEKKENSPRAY
voor het verwijderen van vetvlekken:

Hoe ga je te werk?
– spuit op 20cm afstand met de K2R-vlekkenspray op de vetvlek(ken), je zal zien dat de vlek hierdoor vochtig wordt
– hang het kledingstuk weg om te laten drogen (bij voorkeur een 2 tal uur, het mag ook een hele nacht)
– op de vlek vormt zich geleidelijk aan een wit poeder dat het vet absorbeert
– veeg na de droogtijd het poeder krachtig weg met jouw kledingborstel (!), je zal zien dat de vetvlek verdwenen is
– herhaal de procedure bij diepe vlekken, mogelijks zal het nodig zijn je kledingstuk ook te wassen, het poeder laat bij uitvoerig gebruik soms resten na, die een kleverig gevoel geven

De ECOVER-ONTVLEKKER met handig borsteltje

Dit is in de eerste plaats een voor-ontvlekker maar ook zeer doeltreffend om tussendoor voor sporen van chocolade, fruit, gras, …
Hoe?
– vul 2 bekers met lauw water, laat in de eerste enkele druppels ontvlekker oplossen
– neem een doek, druk een hoek van de doek in de beker met zuiver water en bevochtig de vlek, druk een andere hoek in de beker met ontvlekker en wrijf in cirkels over de vlek
– wrijf bij hardnekkige vlekken de ontvlekker rechtstreeks in op de stof, met behulp van het borsteltje
-neem terug andere hoek van de doek en dep grondig met zuiver water, om de ontvlekker te verwijderen, wrijf de waterrandjes zoveel mogelijk uit en laat het stuk drogen

Samen met de kledingborstel & het linnenwater, vormen bovenstaande producten (*) ’the fabulous four to love your clothes”Dat ze altijd meegaan in mijn valies, kon je vast al raden. Ik beveel jou aan het ook eens te proberen!

(*) beide producten zijn in alle warenhuizen te vinden

Dat het een mooie zomer mag worden, met dagen én outfits die even gekleurd zijn als de koffers van Ilse en haar team! Dat wens ik jou bovenalles.

En als je op reis gaat; dat je door bovenstaande tips nog meer draagplezier mag halen uit jouw favoriete stuks.

koffers samsonite zomer tips tineb damesmode oudenaarde

Liefs, Tine

PS. Heb jij ook EEN TIP?  Laat het ons weten.  Deze kreeg ik alvast van Hilde, een fijne klant met veel taalgevoel die altijd mijn blogs even naleest voor publicatie (*), en dat is: “als je met twee of meer reist, kan het nuttig zijn om ieders kledij over de verschillende koffers te spreiden. Als er een koffer zou verdwijnen of later aankomen, dan is er niemand zonder kleren”.

(*) Dankjewel trouwens, Hilde, om bij elke blog de puntjes taalkundig op de i te zetten!

Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief