Skip to main content

IN DE PASKAMER is het een vraag die vaak terugkomt : “hoe kan ik dit stuk  nog combineren”? Het valt mij op dat wij -team Tine.B- meestal meer mogelijkheden zien dan waar klanten in eerste instantie aan denken.  Een blog dus deze keer waarin ik jou wil aanmoedigen anders naar je kleerkast te kijken en meer te genieten van  je favorieten.

1. Mooie favorieten blijven langer mooi

-Kledingstukken in mooie kwaliteiten zijn niet alleen duurzaam en beter onderhoudbaar, ze zijn ook gemaakt om echt te dragen. Velen van ons hebben nog steeds de neiging om ‘voorzichtig’ om te gaan met nieuwe stukken. Jammer. Ik pleit ervoor om bewust te kiezen en jouw keuze vervolgens met overtuiging te dragen, we leven vandaag!  De vele jonge dames die Instagram sieren met hun Outfits of the Day, hebben hier duidelijk minder moeite mee. Wie heeft gelijk? (Zie ook onze blog van 16 september : “Een liefdesverhaal!” klik om te lezen)

-De merken waar we mee werken weten de modegraad van kledingstukken zo te doseren -met actuele elementen maar nooit té- dat de houdbaarheid ruim langer duurt dan 1 seizoen= meer draagplezier

2. Kleuren zijn minder seizoensgebonden

Trendkleuren komen &gaan in aansluitende cycli van 2 tot 3 jaar, typische zomer-of winterkleuren bestaan nog nauwelijks.

Neem nu KAKI; gespot in de lente, ook deze herfst pertinent aanwezig, evenzeer voor volgende lente een blijver. Combineer je stukken in trendkleuren DOOR over de seizoenen heen. Probeer het, ik ben zeker dat je nieuwe combinaties ontdekt.

3. Het pallet aan BASISKLEUREN is breder dan vroeger en dat is maar goed ook

Donkerblauw, zilvergrijs, poederroze, zwart, taupe, crème zijn ondertussen steeds terugkerende basistinten.  Maak voor jezelf uit welke basiskleur jou het beste ligt en hou je eraan.  Liever geen zwart, dan kan je prima weg met taupe.  Fan van donkerblauw, dan kan je er zomer & winter mee aan de slag.   Eerder een lente-type, dan is poederroze een prima basis. Waak er tijdens het winkelen over, nu en dan ook aan te vullen in jouw basiskleur.  Zulke stukken zorgen voor ‘verbinding’ in jouw kleerkast.

4. Het zogenaamde tussenseizoen beslaat het grootste deel van het jaar

Dit betekent dat alleen de typische zomerstukken (zonnejurk, tops & shortjes) en de typische winterstukken (donsjas, dikke rolkraagtruien) het waard zijn om in opbergdozen weggestopt te worden. Alle andere kunnen gewoon in jouw kleerkast blijven hangen.  Die zijde plissé top die je vorige lente aankocht? Past ook prima onder een cosy pull of wollen gilet.  Die crème jeans die je met koraal combineerde, doet het nu perfect met een kaki jeansjasje.  Sorteer je hangers op kleur, en je krijgt een beter overzicht van wat met elkaar kan gecombineerd worden.  Ga voor toon-op-toon, of zoek juist contrast.

5. Materiaalmix is het codewoord

Durf verschillende materialen in je kleerkast met elkaar te mixen. Dik gebreid op zijde, stoer katoen op kant,  … het kan! Precies  het contrast zorgt voor boeiende en vooral ontspannen looks.

6. De regel van 2+1 !

Een OUTFIT  bestaat meestal uit 3 stukken : jasje-bloes-broek/gilet-top-lange rok/jurk-kousen-sjaal of juweel/…  Je combineert al een eind weg door 2+1 toe te passen; 2 stukken effen met 1 stuk print, 2 stukken in dezelfde kleur met 1 contrast, 2 stukken in dezelfde stof met 1 in een andere structuur, … de herfstvakantie komt eraan, gun jezelf wat ME-TIME en ga aan de slag!

Weet vooral dat WIJ, Inge, Vicky en ikzelf, graag ook tijd maken maar voor hulp&advies om te COMBINEREN. Kom gerust langs met je vragen.

Als we dan foto’s als onderstaande binnenkrijgen en ZIEN dat onze stukken FAVORIETEN  geworden zijn, is mijn missie pas echt volbracht !

“Altijd goed gekleed” is niet voor niets, ons credo.

Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief