Skip to main content

LENTE MODE

voorstellen als er rondom ons een wit laagje ligt, het lijkt wat vreemd.  En toch, sneeuw en stevige min-temperaturen bij de eerste etalages in februari evengoed als broeierige hitte in augustus als truien en jassen worden geleverd, het hoort er elke keer weer bij.  Het ritme van de mode loopt nu eenmaal  voor op dat van de seizoenen. Het zou fantastisch zijn als we –pakweg in de tweede helft van februari- ons hele aanbod op 1 dag binnen zouden krijgen, maar zo werkt het niet in de praktijk.  Er is een lange weg te gaan vooraleer alle stuks bij ons in de winkel hangen. Leveringen vanaf januari horen daar onvermijdelijk bij.

Wat wel is, de seizoen wissel –hoe vroeg ook- brengt telkens de prettige spanning met zich mee die hoort bij iets nieuws.  Chauffeurs stopen nu haast elke dag voor onze deur en per doos die we mogen uitpakken groeit ons enthousiasme en hoop op betere tijden.  Aan de horizon glinsteren nieuwe kansen; opnieuw dansen, opnieuw knuffelen, opnieuw léven en daar horen nieuwe kleren bij.

We zijn er nog niet, dat klopt. Maar er zijn signalen die er op wijzen dat we alvast op koers zitten voor de lente. Het lengen van de dagen, om maar iets te noemen.  Het aanzwellende gefluit van de vogels, het priemende groen van de krokussen.  We herinneren ons maar al te goed van vorig voorjaar, dat de natuur onverminderd doorgaat, zich onder het witte laagje rustig klaarmaakt om straks te gaan knallen.

Wat staat er ons in de weg om hetzelfde te doen? Vaccinatie strategieën? Krantenkoppen? Cijfers?  Ik denk het niet.
Straks gaan knallen, laat ons dat GEWOON DOEN.

Ik las bovenstaande gedachte in het (inspirerende!) boek “You’ve got this” van Margie Warell.  Het bleef hangen bij mij. Ik heb deze voorbije maanden vaak hetzelfde opgemerkt in onze paskamers. Als iemand zich goed in zijn vel voelt, blijft zoeken om ervoor te gaan, ook nu niets nog makkelijk lijkt te zijn, dan gebeurt er iets quasi magisch… de persoon in kwestie straalt positieve energie uit, en de mensen rondom haar; familie, vrienden, klanten, buren, volgers … die ‘bougeren’ mee.  Het creëert een onzichtbare deining die veel verder strekt dan je je kan inbeelden.

Is hierop inzetten geen mooi motief voor dit nieuwe seizoen?  Zorg dragen voor onszelf. Inzetten op ons goed in ons vel voelen en hiermee een deining veroorzaken waarmee we ook anderen aansteken.  En als er in maart of april of mei of juni, … feestjes bijkomen, en vakanties, en etentjes met familie en vrienden, en terrasjes en lange avonden buiten op restaurant, dan wordt de gloed alleen maar groter, toch?

Je kan op mij rekenen én op een uitgelezen aanbod dat jou laat stralen, elke dag van de week!

Inspiratie troef

Een modeshow brengen zoals je die al drie jaar met ons kon beleven, is helaas nog niet aan de orde. Maar…

“Als jij niet naar onze modellen kan komen kijken, dan brengen wij de modellen tot bij jou”  Dit was onze kerngedachte om te besluiten dit jaar een XL-BROCHURE te maken.  Denk aan onze KERSTKRANT (klik als je nog eens wilt terugkijken), maar met nog meer foto’s, geprint en met de post thuisbezorgd.

We gaan hiervoor aan de slag met bekende, en ook enkele nieuwe gezichten van onze catwalk, klanten-modellen, zoals je het van ons gewoon bent. We plannen half maart een grote corona-proof FOTOSHOOT op een inspirerende locatie (die we nog even geheim houden).

Schoenen STILETTO zal opnieuw voor de perfect bijpassende schoenen en tasjes zorgen. Optiek Van Ommeslaeghe levert de meest zalige zonnebrillen aan.

WAT mag je verwachten? 

36 bladzijdes VOLOP LENTE-ZOMER LOOKS met alles erop en eraan, de nieuwe trends op een rijtje, een blik achter de schermen van Tine.B en veel combinatietips.

WANNEER?

Tweede helft van maart, bij jou in de brievenbus.

Twijfel je of je op onze klantenlijst staat? Stuur een mailtje met jouw adres naar tine@tineb.be

Kan je zolang niet wachten? Ben je nieuwsgierig geworden door mijn moodboards in de vorige blog (klik, om ze nog eens te bekijken)?

Dat komt goed uit!  We hebben de mooiste foto’s van onze labels alvast uitgezocht en opgeladen: KLIK op onderstaande knop en ontdek onze nieuwe mode.

Geïnspireerd? Kom al eens struinen tussen onze rekken, je krijgt gegarandeerd een goed gevoel.

30 jaar geleden

In 1991 werd de eerste lente-etalage eveneens weerspiegeld in de sneeuw.  De winkel heette toen nog Textilma en mijn kersverse schoonmama was er zelf bijna 30 jaar aan de slag. Geert en ik  trouwden op lichtmis van dat jaar (net een bijzondere huwelijksverjaardag gevierd, inderdaad) en trokken de volgende dag richting Medoc streek in Frankrijk op huwelijksreis. Na 10 zalige dagen en een avontuurlijke terugrit in de sneeuw kwamen we op de 13e thuis.

Donderdag 14 februari –exact 30 jaar geleden- was mijn eerste werkdag; in Oudenaarde, in de winkel, in de sneeuw. Het lijkt alsof het gisteren was.

Van opleiding ben ik marketeer. Ik koos voor deze richting met als plan in de voetsporen van mijn vader te treden, werkzaam in de bank. Ik had er drie zomers vakantiejob gedaan en dat beviel me wel. Tijdens mijn studies ontmoette ik de man van mijn leven. Zijn moeder – een bijou van een vrouw – baatte een kledingzaak uit. Er ontstond op verschillende vlakken een klik tussen ons.

Liefde

Liefde voor stoffen en handig zijn met naald&draad zat al mijn genen dankzij mijn eigen mama. Ze was zelf dochter van een couturière , zoals dat toen heette, en erg creatief.

Elke dag weer met mode bezig zijn en klanten blij maken zoals Geert zijn mama deed, fascineerde mij. Ik zag ook in het zelfstandig ondernemerschap volop toepassingen van onze pas verworven kennis. En zo kwam het dat ik op zaterdagnamiddag al eens naar Oudenaarde trok om Geert zijn mama een handje te helpen (en daarna bij mijn lief te zijn). Naarmate de tijd verstreek, begon de puzzel te vallen. En toen we trouwplannen smeedden, vond moeke het moment gekomen om mij een kans te geven. Zo rolde ik op Valentijn 1991 de modewereld in.  Het voelde meteen goed.

Zelf kregen mijn schoonouders nooit de mogelijkheid het pand op de Markt te kopen. Amper 9 maanden na mijn eerste dag kwam dat aanbod –geheel onverwacht- wel.  Geert en ik besloten ervoor te gaan en de rest is 30 jaar geschiedenis.

Een geschiedenis met hoogtes en laagtes, zoals bij eenieder die langer bezig is.  Het laatste jaar alleen al, is dé uitdaging der uitdagingen. Toch is het vooral een mooie geschiedenis, waar ik oprecht dankbaar voor ben.

DANK

Bijzondere dank aan MOEKE die mij heeft toegelaten haar spoor te volgen, in het vak te groeien en geleidelijk aan naar TINE.B te evolueren.

Grote dank aan GEERT. Hij is van in het begin (en nog steeds) de sterke man achter de schermen, 10 jaar lang zelfs letterlijk toen hij besloot loopbaanonderbreking te nemen. Hij werkte mee tijdens de groeijaren na de verbouwingen in 1998 en was er tegelijk ook voor onze jonge kinderen terwijl ik in de winkel stond.

Dank aan iedereen die ooit deel heeft uitgemaakt van ons team.  Mede door jullie inzet en fijne samenwerking hebben we die 30 jaar kunnen volbrengen. Dank aan onze families en vrienden voor de nooit aflatende warme steun in ons ondernemerschap.

Een tenslotte DANKJEWEL aan jou, lieve klant, voor het jarenlange vertrouwen en de vele warme vriendschappen die tussen kapstok en paskamer gegroeid zijn.

‘Goed gekleed zijn’ haalt het beste uit een vrouw naar boven. Jouw fonkelende ogen, stralende glimlach, groeiend zelfvertrouwen of enthousiaste yes! die ik als feedback krijg, blijft ook na 30 jaar mijn grootste drijfveer. Elke dag weer.

Samen komen we ook deze pandemie door, daar twijfel ik niet aan. Onderstaande foto dateert van 2001. Het was de apotheose van 2 feestelijke modeshows ter gelegenheid van ons 40-jarig bestaan.

40 jaar tineb blog lente zomer 21 tineb oudenaarde damesmode

Straks op 1 september 2021 zal het 60 jaar geleden zijn dat moeke voor het eerst de deur van haar winkel op Markt 8 opende. Als we nu eens dromen dat we tegen dan samen het glas op deze verjaardag mogen heffen!

 Hou vol, het komt goed. Tot binnenkort, Tine

PS. Zorgen deze prachtige sneeuwdagen ervoor dat je toch nog zin hebt in een nieuwe warme trui of winterse broek? ZATERDAG is onherroepelijk de laatste dag van onze SOLDEN aan -50% en -70%. Haast je!

Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief