Skip to main content

TRENDS HERFST-WINTER22: Een eerste blik

Hoe zalig zijn deze zomerse dagen! Hoe fijn is het om te vertragen en te genieten, van de kleinste dingen het meest.  Liefst van al willen we dit gevoel zo lang mogelijk vasthouden. En toch, als je wandelt zie je hier en daar al de eerste geschoren graanvelden. Het oogsten is begonnen, de herfst volgt als vanzelf.

En dus lonken we vanuit onze ooghoeken al even naar het najaar. Een heel klein beetje maar.  Ik heb deze week de INSPIRATIEBORDEN (of moodboards) gemaakt van het aanbod dat ik voor jou koos. Een collage van de nieuwste trends & kleuren.

Ik deel ze graag in deze blog, bij wijze van tipje van de sluier.  Kijk je mee?

#1 DOWN TO EARTH

moodboard trends tineb oudenaarde damesmode

KLEUREN:

 • Alle tinten bruin: camel, karamel, roest, cognac, zand, hazelnoot.
 • Crème.
 • Oranje, abricoos, chilirood, roest.
 • Groentonen: kaki, flesgroen,  olijfgroen.
 • Jeans, donkerblauw, indigoblauw.

TRENDS:

Handgemaakt, authentiek, verweven met kunst & cultuur, laagjes, duurzaam, verbonden met de natuur, terug naar tradities, levendige kleurcontrasten, de kleuren van buiten, het warme pallet van de herfst.

#2 FULL OF GRACE

moodboard trends tineb oudenaarde damesmode

KLEUREN:

 • Zilver, crème, winterwit.
 • Lila, ijsblauw, saliegroen, zachtroze, nude.
 • Granietgrijs, greige, taupe.

TRENDS:

Stilte, rust, eenvoud, comfort, welbevinden, zacht versus ruw, harige materialen, bouclé, velours, details, structuren, ingetogen kleuren, poedertinten.

#3 EXCENTRIC

moodboard trends excentric herfstwinter22 tineb

KLEUREN:

 • Kobaltblauw
 • Fuchsia, cyclaam, paars.
 • Appelgroen.
 • Aubergine, donkergroen, nachtblauw, zwart.,

TRENDS:

Flashy, expressief, vol dynamiek, partyproof, ready for citytripping, vrouwelijke kracht, statement-outfits, glitter, pailletten, zilver en goud, uitgesproken dessins met veel kleuren, grafische prints uit de jaren ‘70.

“Contrasten” zetten de toon dit najaar.

Ruw versus zacht, ingetogen versus kleurig, stoer versus elegant. De nieuwe mode zit boordevol boeiende elementen om feilloos uiting te geven aan jouw persoonlijkheid, aan elke vrouw in jou. Nu eens hypervrouwelijk, dan weer easy going. De ene keer in een bruisende kleur, de andere keer ingetogen chic.

Wij zijn fan van al dat moois en gaan in augustus graag terug met jou aan de slag!

Een verhaal

Ik eindig deze ZOMERBLOG met een verhaal.

Er was eens een broer en een zus.

De broer; van kindsbeen af gefascineerd door vlinders en later ook verzot op wiskunde en fysica.  Hij studeerde beide. In zijn vrije tijd programmeerde hij samen met een vriend voor het plezier aan een project. Iets moeilijk met formules, algoritmes, aandelen en traden. Hij studeerde af en begon aan zijn eerste job, maar het project was groter geworden en bleek te lopen. De broer besloot ervoor te gaan. Hij zou voor zichzelf werken (meer dan een laptop heeft hij niet nodig), en tegelijk de mooiste plekken van de wereld zien.  ‘Digital nomad’ zoals dat heet. Z’n hele hebben en houden in één rugzak. Thailand zou z’n eerste bestemming zijn (prachtige vlinders daar).

De zus nestelde zich ondertussen in Gent; een job, een lief.  Maar op het einde van het eerste Corona-jaar liep ze vast. Broer, na een jaar Thailand neergestreken in Bali, bood een luisterend oor, en wellicht ook de poort naar een nieuw begin. “Waarom kom je eens niet af?” zei hij.

En zo geschiedde. Zus maakte schoon schip in België en vertrok op 1 maart ‘21 met de eerste vlucht die terug in Indonesië mocht landen. Vijf dagen volstrekte quarantaine bij aankomst nam ze erbij. Broer stond in de luchthaven van Denpasar en nam haar onder zijn vleugels. De volgende dag al leerde hij haar een scooter besturen. Een essentiële vaardigheid namelijk om je ginds te verplaatsen. BALI-life bleek zus te bevallen. Ze vond aansluiting bij een levendige community  jonge durvers van over de hele wereld. Ze vond rust ook en -het allerbelangrijkste- zichzelf.

De communicatie met het thuisfront liep over talloze kanalen en was in stijgende lijn positief. Broer en zus zijn ginder gelukkig, zo blijkt. Dat is wat telt en maakt veel goed. (Dat afspreken voor een aperitiefje of een wandeling samen er nu eenmaal niet inzit bijvoorbeeld.)

Enkele maanden later vond zus ook een job, en nog enige tijd later was er melding van een Brit met een hond en een wel zeer aanhoudende belangstelling. Hier komt Jack in het verhaal; sportcoach, surfer en even avontuurlijk en hands-on als zijzelf. A great match.

En nu komen ook de ouders erbij, want de broer en de zus, zijn onze kinderen, Lander en Marieke. We trekken er deze vakantie voor het eerst heen. Bali ontdekken, maar ook hun leven daar beleven. En er is meer. Marieke en Jack verwachten ons eerste kleinkindje!  Het zal de komende weken dus niet over mode gaan.

Maar dat is mij vergeven, toch?

Fiijne vakantie! Liefs,Tine

VERLOF van dinsdag 26 juli tot en met maandag 8 augustus ’22.

Ikzelf ben afwezig tot 15 augustus, maar Vicky is er terug voor jou vanaf dinsdag 9 augustus’22, welkom!

Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief