Skip to main content

Een nieuwe lente, een nieuwe start

renovatie nieuwe winkel nieuw tineb damesmode oudenaarde

#1 NIEUWE WINKEL

Een blik op onze nieuwe winkel!

Na drie renovatieweken in een fijne samenwerking met verschillende ondernemers uit de streek,  is onze winkel op dinsdag 14 februari terug open gegaan. En wat zijn we blij met het resultaat!

Mijn opzet was om het accent te leggen op een mooie&overzichtelijke presentatie van ons aanbod en om extra licht&ruimte te creëren.

We kozen daarom voor een sobere opstelling in mat goud, gecombineerd met warme crèmetinten en toetsen antracietgrijs. Op het sierlijke mozaïek-behang was ik meteen verliefd en dat werd alleen maar bevestigd toen het er eenmaal hing. Het verweerde blokpatroon met metaalaccent zorgt voor de perfecte omlijsting van onze collecties en staat tegelijk voor ‘the little extra sparkle’ waar wij zo graag voor gaan als jij bij ons komt kiezen.

Verschillende klanten brachten ons al een bezoekje en de reacties zijn hartverwarmend. Het geeft ons vleugels te ervaren dat jullie even enthousiast zijn als wij.  Kom jij ook eens langs? Welkom!

#2 NIEUWE COLLECTIES

Stilaan raken onze rekken volledig gevuld. Het nieuwe modeseizoen lonkt veelbelovend.

En dan begint het bij mij te kriebelen. Volgende woensdag 1 maart ’23 staat dan ook onze grote FOTOSHOOT gepland. We gaan terug met zeven klanten aan de slag om veel, heel veel OUTFITINSPIRATIE voor jou te fotograferen.

Waarom ik er nu al voor het vijfde seizoen op rij voor kies om klanten, vrouwen zoals jij en ik, voor de lens te brengen?  Het antwoord is simpel. Al sinds mijn eerste stappen in de winkel ben ik overtuigd dat mode er is voor vrouwen en niet omgekeerd. Zomaar trends volgen is niet de bedoeling. Mode als jouw persoonlijke taal gebruiken des te meer.  Outfits die jou echt passen, onderstrepen je persoonlijkheid en versterken je zelfvertrouwen. En dat wil ik samen met MIEKE, SOFIE, VEERLE, MIE, TINE, KRISJE en MAAIKE maar wat graag laten zien.

De komende maanden zijn wij heel graag jouw gids voor outfits waarin jij je eigen stralende zelf kan zijn.

“Inspired by the world” reizen we naar SCHOTLAND, BALI, MILAAN, KAAPSTAD en BARCELONA. Vijf bestemmingen die staan voor evenveel nieuwe kleurgroepen boordevol bruisende outfits.

Klik hier en snuif de sfeer op van onze MOODBOARDS

Noteer alvast:

  • Woensdag  1 maart ’23: FOTOSHOOT (de winkel zal hiervoor gesloten zijn van dinsdag 28 februari tot en met donderdagmiddag 2 maart).
  • Donderdag 9 maart ’23: alle foto’s van de fotoshoot als eerste in jouw mailbox, exclusief voor jou, als abonnee van deze Modeblog
  • Vanaf maandag 20 maart ’23: onze nieuwe BROCHURE LZ23 in jouw brievenbus

#3 NIEUWE (BELGISCHE) MERKEN

HAMPTON BAYS

Onder het motto “Color is my favorite power’ maakt ontwerpster én onderneemster Daisy Plas sinds 2019 haar eigen droom waar.
De populaire badstad The Hamptons, nabij New York, is een toevluchtsoord voor wie op zoek is naar natuur, rust en vrijheid. De ongedwongen sfeer die er heerst, is voor Daisy een onuitputtelijke inspiratiebron. Elk seizoen weer creëert ze een draagbare, duurzame en vooral kleurige collectie voor vrouwen met een open mind, een relaxte vibe en een bruisende levenslust. Sportieve, speelse kledij die kleur geven aan je dag en die vlot onderling en met andere labels kan gemixt worden.
Sluit naadloos aan bij het DNA van Tine.B, toch?

Een sneak-peak:

hampton bays kobaltblauw nieuwe lentezomer23 tineb oudenaarde dameskledij
hampton bays vichy lentezomer23 tineb oudenaarde dameskledij
hampton bays felgeel nieuwe lentezomer23 tineb oudenaarde dameskledij

LESELLES

“Ging je al eens bij Leselles kijken?”  Het was een tip van een fijne klant.  Ik ben dol op zulke tips. Dus ik deed wat research en boekte een afspraak tijdens mijn collectieronde. Wat een verrassing!

Leselles is het passieproject van Liesbet Allaer uit Denderhoutem. Een onderneemster met een hart voor mode die van wanten weet – of eigenlijk vooral van sjaals. Het Belgische label staat voor in Europa geproduceerde sjaals en sweaters waarin restjes mohairwol een tweede leven vinden. Het is een verhaal van vrouwelijkheid, kleur én duurzaamheid dat als volgt tot stand kwam:

Tijdens een bedrijfsbezoek in Portugal, ontdekte Liesbet dat veel breigoedfabrikanten onvermijdelijk te kampen hebben met overschotten van kwalitatieve wol. Ze bedacht dat het mogelijk moest zijn hier iets mee te gaan doen en ontwierp nog tijdens dezelfde trip twee sjaals uit wolrestjes: de ‘Jille’ en de ‘Hélène’ (genoemd naar haar dochters) waren geboren, Ze maken op vandaag nog steeds een groot deel uit van haar collectie.

leselles nieuw lentezomer23 sjaals tineb damesmode oudenaarde

Bij Leselles wordt bewust gekozen voor een hoogwaardige MOHAIRWOL. Mohairvezels zijn namelijk warm en toch ademend, licht en zacht. De natuurlijke glans van mohairwol is een extra troef, de sjaals zorgen letterlijk voor ‘a special glow’.  Doordat Liesbet met meerdere breigoedfabrikanten samenwerkt, is het kleurenpallet dat ze samenstelt zeer uitgebreid.  En precies dat was voor mij een van de redenen om als een blok voor dit merk te vallen.  In zowat alle tinten van de kleurenthema’s die  ik voor Tine.B samenstel, is bij Leselles een sjaal te vinden. Zalig is dat!

Leuk weetje: Waar komt de naam Leselles vandaan?  “Simpel”, zegt Liesbet, “Een merk voor vrouwen, door vrouwen. Elle + elle = leselles. “

leselles nieuw lentezomer23 sjaals tineb damesmode oudenaarde
leselles nieuw lentezomer23 sjaals tineb damesmode oudenaarde
leselles nieuw lentezomer23 sjaals tineb damesmode oudenaarde

Daarnaast weet iedereen die mij kent, dat ik een zwak heb voor sjaals. Ik hou ervan om een outfit naar een hoger level te brengen met een leuke bijpassende sjaal.
Kleur op kleur, of net met een twist. Geknoopt rond de hals, of als stola los over de schouder. Nonchalant, of juist elegant gedrapeerd.  Je kan heel veel met een sjaal en je look krijgt er net dat tikkeltje extra door, die persoonlijke toets.

‘Ja, maar jij kan goed sjaals knopen!’ Ik hoor het je denken.

Sjaals knopen is heus niet moeilijk.  Ik laat het jou graag zien. In onze nieuwe brochure en op onze Social Media-kanalen komen er straks veel foto’s. Hou het in de gaten.  Of loop gewoon eens binnen en laat je nu al door de schitterende kleuren van Leselles verleiden. Instant lente-stemming verzekerd. En een demonstratie van mij, krijg je er zomaar bij.

Valt het op dat ik blij ben met deze twee Belgische nieuwkomers?! Lokaal winkelen & vrouwelijk ondernemerschap, het zijn mijn stokpaardjes. Ik roep vaak op om hier bewust voor te kiezen.  En daarom doe ik het ook zelf.

Daarnaast tekenen ook de vaste waarden in ons assortiment allemaal present.

LUISA CERANO, RIANI, ROSSO35, NXI, NATHALIE VLEESCHOUWER, ANNECLAIRE, CALIBAN, SEDUCTIVE, REPEAT, BRAX, ITEMS14,  ROSEMUNDE, FRIEDA&FREDDIES, CINZIA ROCCA, MARGITTES, FLO JEWELRY en SCARF brengen bijzonder mooie collecties, verrassend vrouwelijk en vol kleur.

KLIK hier en ontdek een eerste sneak-peak.

Bij ons is het al lente, kom ze opsnuiven!

Liefs, Tine 

PS.  Was jij al op één van onze vijf bestemmingen?  Heb je een leuke tip voor Schotland, Bali, Milaan, Kaapstad of Barcelona? Een must-see of een must-do? Beleefde je iets dat je wilt delen?  Ik neem heel graag jouw tip op in onze nieuwe brochure!

Stuur een mailtje naar tine@tineb.be.

Ben je niet zo een schrijver en vertel je liever? Ook goed! Bel me op 055/31.22.17. of loop eens langs.  Dankjewel!

Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief