Skip to main content

Ondertussen

is het juni -die mooie maand met steeds langere dagen, en de zomer op de schouders- en zijn we 4 weken terug open. Van verschillende labels zijn ook de zomerleveringen binnengekomen (foto’s onderaan deze blog).

Onze winkel kleurt als een zonsondergang.

Hoe het gaat? Wel,  alle omstandigheden in acht genomen, behoorlijk goed.

  • Handen reinigen voor en na elke klant, check.
  • Mondmasker, check.
  • Paskamer, toonbank, trapleuning, deurklink ontsmetten, check.
  • Alle aangepaste kledij stomen onder hoge druk, check.

De opgelegde regels zaten vrij snel in onze vingers en voelen intussen als ‘normaal’.  Wie de winkel binnenkomt is respectvol en zorgzaam. Alles verloopt veilig en met gezond verstand. ‘We doen dit samen’ wordt overal geblokletterd, zo voelt het ook.  (alle info over onze aangepaste openingsuren kan je HIER (klik) vinden)

En dat het een fijn weerzien was!  Het is bijzonder te horen hoe ieder in zijn eigen kot, er toch het beste heeft van gemaakt.  Verplicht op de pauzeknop moeten duwen, was een schok, maar gaf ook aanleiding tot veel onverwachte zaken. Zowat iedereen heeft nu een lijstje met nieuwe rituelen of ontdekkingen.

Wat is jouw lijstje?  Ik ben er benieuwd naar!
Ziehier alvast dat van mij:

Wandelen, ofwel blokje om ‘s morgens vroeg

Ik ben er aan begonnen in januari (voornemens voor het nieuwe jaar, weetjewel) in het donker en de kou. Wekker om 6u, bed uit, aankleden, wandelschoenen aan en een 5tal km stappen in de buurt. Sinds de lockdown doe ik het dagelijks. Verslavend!
Bewegen in de natuur, zonsopgang, stilte, geuren&kleuren. Bij thuiskomst een ontbijt, een douche en het heerlijke gevoel dat de hele dag blijft hangen: dit neemt niemand mij vandaag nog af.

Fietsen

Wat zijn de Vlaamse Ardennen toch mooi! We dachten al wat afgefietst te hebben, mijn man en ik, toch ontdekten we nog verschillende routes en onbekende plekjes. Onze favoriet momenteel: De GuldenEi-Route (ik weet het, niet meteen een naam waarvoor je uit de zetel springt, en toch: super de moeite waard! 46km, categorie: glooiend (lees, best te doen), vertrekpunt: Kruisem (waar anders))

Lezen

Normaal lukt dit alleen in de vakantie, nu zijn verschillende boeken van mijn stapel ‘weggelezen’.  TV uit, en lezen in de plaats.  Het is ontspannend om je te laten meeslepen door een verhaal en even weg te zijn. Ik heb mezelf beloofd het te blijven doen. Het mooiste wat ik las: “We zijn niet als hagedissen” van de Italiaanse schrijfster Erica Bianchi.
Een prachtige, tedere en soms rauwe roman over liefde, verlies en ouderschap. Sterk geschreven, knap opgebouwd.

Koken

Ik heb mij in een ander uitgangspunt geoefend tijdens de lockdown; recepten zoeken met ingrediënten die beschikbaar zijn (lees in je koelkast of diepvries zitten, wegens het vermijden van niet-essentiële boodschappen) in plaats van omgekeerd. Wie in deze een ontdekking was: Ottolenghi! Wat een zalige kok is dat, zeker als het op groenten aankomt. Zijn combinaties zijn verrassend, makkelijk én lekker! (en het steekt niet op een ingrediënt meer of minder). Ik ben eerder een piet precies als ik kook, Ottolenghi leerde me meer creatief te durven zijn.

Lading voor de batterijen:

Van veel kleine dingen heb ik een vaste gewoonte gemaakt, zoals het zetten van een grote kan thee en daar verschillende keren per dag van genieten (met dank aan mijn dochter Marieke die me een groot pak bezorgde met de dwingende boodschap: “probeer het eens, mama!”).  Ondertussen neem ik mijn thermos mee naar de winkel.

Ook het smeren van bodycrème na het douchen valt onder deze categorie (eveneens op aangeven van Marieke) En het is waar, zoveel tijd neemt het niet in beslag, en dat beetje extra zelfzorg voelt goed.

Instagram:

Ik vond een aantal toffe accounts die je dag een extra boost kunnen geven. Met stip op nr 1 :

  • hausercello van Stjepan Hauser, een croatische cellist. Ik geef toe, hij heeft de looks (en hij weet het), maar hij speelt schitterend cello op de meest magische plaatsen. Bekijk één van zijn filmpjes, en je bent met je hoofd even weg geweest en je kan er weer een hele dag tegenaan.
  • stiltje.se van de zweedse interieurarchitecte Pamela Moell. Onwaarschijnlijk mooie composities van vorm&kleur, telkens weer. Inspirerend.
  • enrica_mannari van een Italiaanse illustratrice die ik leerde kennen in de zomercataloog van Rosso35. Ik ben fan van haar stijl. Deze tekening hangt momenteel boven mijn buro en is wellicht toepasbaar op velen van ons, toch?
  •  
  • keramiektrui van mijn schoonzus Trui. Al vele jaren is ze gepassioneerd bezig met handgedraaid keramiek.  Haar lockdown-project bestond er dan weer uit om het werk dat ze maakt eindelijk eens op een site en account in beeld te brengen. Glansrijk geslaagd!  Neem een kijkje, het is de moeite waard. Ze draait ook voor jou.

Maar nu terug naar de zomer en deze blog.

Het mooiste voor mij sinds de heropening, zijn de steeds terugkerende fonkelende ogen boven de mondmaskers in de paskamers.  Jullie hebben er duidelijk zin in!

En weet je wat opvallend is?  Bijna niemand winkelt momenteel met een feest, gelegenheid of reisje als motief.  Neen, jullie komen omdat jullie nood hebben aan een nieuwe kleur, goesting in iets zomers, toe zijn aan het herladen van jullie persoonlijke batterijen.   En dat mag!

Nu veel gelegenheden on hold staan, en onze zomer er anders zal uitzien dan gepland, ligt het accent bij het kiezen op “belongings’.  Vergeef me het Engels, maar ik vind niet meteen een Nederlands woord dat beter omschrijft wat ik bedoel. “Things belonging to you,” als in stuks & outfits die als het ware voor jou gemaakt zijn, waar je je goed in voelt, die ervoor zorgen dat je terug een betere versie van jezelf wordt. Goed geknipt, mooi gemaakt, degelijke stof, tijdloos design.  Stuks die gemaakt zijn om te dragen en niet alleen dienen om in een kleerkast klaar te hangen voor een gelegenheid.

Precies daar zijn jullie de voorbije weken voor gegaan. Als dit een post-Corona effect is, dan kan ik daar alleen maar blij om zijn!

Ik pleit er al langer voor om bewust te kiezen.

Minder (en dat is ok) maar beter.  En niet voor een bepaalde gelegenheid, maar in de eerste plaats voor jezelf.  Omdat je iets graag ziet, omdat de stof, het model, de kleur past bij wie je bent, je persoonlijkheid versterkt, je uitstraling vergroot.

Met dit als uitgangspunt, ervaar je snel dat je mooie stukken ook langer kan dragen, want ze zijn ervoor gemaakt. Dat je stukken van verschillende seizoenen eindeloos kan blijven combineren, want ze blijven mooi.  Dat je ze in een handomdraai van easy naar chic kunt toveren als je combineert met pakweg opvallende oorhangers en een hoge hak.

En zo kom ik tot mijn titel: “de zomer is van jou!”

Dat alles anders is nu, dat klopt.  Dat dit spanningen en onzekerheden met zich meebrengt, eveneens.  Maar wat je zelf met de zomer doet, ligt in jouw handen.

Probeer die positieve bril op te zetten, blijf zorg dragen van ieder die je lief is, kijk rondom jou en geniet van alles wat er wel is. En vooral, bewaak jouw energie: kies voluit voor die kleur oranje als je die graag ziet, ga voor die lange linnen jurk die je altijd al wou, draag die pantalon met prachtige print!  Als jij je goed voelt, dan komt het ook goed met jouw zomer. Echt wel.

Je kan op ons rekenen. We zijn er voor jou, ook in juli & augustus, van dinsdagmorgen tot zaterdagavond.

Een aantal van onze mooiste looks hebben we hieronder in een collage per label samengebracht. Laat je inspireren!

FLO JEWELRY

Meer foto’s? : klik HIER

Onze etalages bekijken? : klik HIER

Welkom terug in Oudenaarde!

Nu ook onze collega’s van de horeca terug hun deuren mogen openen, kan onze stad pas echt weer tot leven komen. En daarvoor hebben we ook jou nodig!

 

#samensterk #samenlokaal

Tot ziens, Tine

Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief