Skip to main content

12 JURKEN om jouw garderobe meteen zomerproof te maken!

jurken

We hebben er lang moeten op wachten maar… tada!

Het is zover, de zomer lonkt als nooit tevoren, de zon breekt eindelijk door.  Tegelijk met het stijgen van de temperaturen, groeit –bij ieder van ons- het verlangen om het mooiste seizoen van het jaar te vieren. Een terrasje met vrienden, een romantisch uitje of een gezellige barbecue in de tuin, we hebben het verdiend! Toch?  Ook bruidsparen verplaatsen hun grote dag niet langer en kiezen voor een feest binnen de mogelijkheden.  Ik mocht in de voorbije weken alweer verschillende klanten ‘kleden’ voor een verjaardag, familiemoment of tuinfeest.

Luisa Cerano, Dante6, Riani, Gustav :  verschillende merken leverden de voorbije weken een mooie aanvulling zomerjurken.  En dat was met voorbedachte rade. We mogen ons weer opkleden, en daar hoort keus bij. Wel, die hebben we in huis. Tal van items en nieuwe outfits blijven de komende maanden beschikbaar en in voorraad.

Als er nu of straks een uitnodiging in de bus valt, dan weet je dat je bij ons terecht kan. Nog beter is zorgen dat je zomeroutfits gewoon klaarhangen.  Want zelfs al mag er stilaan meer, ver vooruit plannen blijft een moeilijke oefening.  Dit wordt bij uitstek een “Pluk de dag”-zomer. Het moment nemen en voluit genieten van leuke dingen (of zonnestralen) die op ons pad komen. En dan ben je beter voorbereid.

We helpen je maar wat graag met je zomergarderobe en willen jou met deze blog inspireren.

Noteer alvast dat we de hele vakantie OPEN blijven, op de week van 3 tot 7 augustus ’21 na.

ZOMERSHOOT op de Oudenaardse markt

‘Het moment nemen’ deden wij ook, op Pinsterzondag. En dat ging als volgt.

Michel Wydooghe is een veelzijdig fotograaf die onlangs in Oudenaarde kwam wonen.  Wandelingen in zijn nieuwe omgeving inspireerden hem. En hij kreeg zin om ‘mode te fotograferen met de markt als decor’. Of ik hieraan wou meewerken? Mijn antwoord was meteen JA!

‘Onze markt’ die na al die maanden eindelijk weer tot leven is gekomen, terug ‘gezichten’ heeft, terug ‘klinkt’, … ik kon mij geen mooier decor inbeelden voor een shoot van zomerjurken.

Michel zou voor 2 modellen en een visagiste uit zijn team zorgen. We dienden alleen nog een droge dag te vinden.  En dat duurde (awel ja) langer dan verwacht. Tot Pinksterzondag zich op Meteovista zonder druppels aankondigde. Zou dat misschien een kans zijn? We besloten het te wagen.

En zo was op zondagmorgen om 8u30 visagiste Angelique al met haar potjes en borstels in de weer. Op de stoel voor haar: Weintje en Sylvie. Twee stralende dames met evenveel zin in zomer als wij.

De volgende uren bruiste ons hoekje van de energie: 20 looks, 2 modellen, 2 fotografen (Michel bracht ook een collega-fotograaf mee), de visagiste en Mathilde & ik die voor de kledingwissels zorgden. We waanden we ons zowaar op vakantie;  deur open, zon, terrasjes, een sfeervol marktplein, overal lachende gezichten én zwierige jurken. Meer moet dat niet zijn.

En wat zijn we blij met het resultaat! Het was bijzonder fijn samenwerken met fotograaf Michel en zijn team. Een grote DANKJEWEL aan iedereen voor de positieve insteek en grote professionaliteit.

En de foto’s? Die spreken voor zich. Kijk je mee?

Ziehier onze ZOMERJURKEN Top12

test

Benieuwd wat jij ervan vindt. Welke is jouw favoriete jurk?

3 TIPS voor jouw zomer make-up

Een visagiste in huis, dat vraagt om een extra praatje.  Dankzij fotograaf Michel mocht ik kennis maken met Angelique Vleeshouwers. Make-Up Artist by night, Marketer by day, zo stelt deze pittige jongedame uit onze eigen Vlaamse Ardennen zichzelf voor. Al van kleins af kon ze niet van mama’s lipsticks blijven, ‘shminken’ was haar favoriete bezigheid.  Een prille belangstelling evolueerde naar een passie en in 2015 besloot ze opleiding te volgen bij Make-Up Designory, waar de wondere wereld van Make-up & Beauty voor haar openging. “Een vrouw laten stralen en haar beste kenmerken accenturen”, het is een kunst op zich. Angelique doet niets liever.  Ze is een gecertificeerd Make-up Artist en beschikbaar voor allerhande make-up projecten: bruiloften, feesten, shoots…

Klik hier voor meer info: MUA Angeeliek  Warm aanbevolen!

Ik vroeg Angélique of ze enkele zomerse TIPS wou geven voor deze blog. Dat deed ze met plezier!

1

Ga voor een lichte make-up en gebruik zoveel mogelijk waterproof producten

Een waterproof mascara, een hydraterende lipgloss en eventueel wat highlighter is meestal voldoende voor warme zomerdagen. In de zomer verdwijnt make-up sneller van je gezicht. Wil je toch je ogen opmaken? Gebruik dan een
goede (oog)primer. Die beschermt de huid en zorgt er tegelijk voor dat make-up beter blijft zitten.
Dit is de topprimer van Angélique : THE ORDINARY
2

Gebruik zoveel mogelijk produkten met SPF (of Sun Protection Factor)

Zo ben je in de zomer beter beschermd tegen de zon en voorkom je verbranding. Ga je echt een dagje zonnen? Doe dit dan liever zonder make-up en smeer je goed in. Vermijd om je foundation met zonnebrandcrème te mengen, je vermindert hierdoor de beschermingsfactor.
3

Geef jezelf een zomers tintje met wat bronzer

Wil je een mooi zomers kleurtje, maar ben je licht van huidskleur? Gebruik dan een lichtbruine bronzer om wat meer kleur op je gezicht te brengen (lees: zachtjes strelen langs de wangen en de hals). Extra tip: gebruik je bronzer ook als oogschaduw voor een subtiele zomerse look!

De go-to bronzer van Angelique: de BRONZER van MUD

ONDERHOUDSTIPS

Luchtig linnen en katoen dragen we nu het liefst. In tegenstelling met wat vaak gedacht wordt is het onderhoud van natuurlijke vezels niet zo moeilijk.

  • Zowel linnen als katoen laten zich wassen in de wasmachine.  Gebruik een milde detergent (ECOVER Wol & Delicate Weefsels is onze favoriet), kies een kort wasprogramma en zet de temperatuur niet hoger dan 30°.
  • Belangrijk: selecteer een zo laag mogelijk toerental. Op die manier zwiert je machine minimaal en voorkom je kreuken. Ook belangrijk, blijf in de buurt van je wasmachine of zet een timer: natte was lang laten liggen veroorzaakt dan weer extra kreuken.
  • Haal je jurk meteen na het wassen uit de trommel, trek het stuk in vorm en hang op een kapstok.  In de wind en overdekt buiten laten drogen is altijd mooi meegenomen, de wind doet dan al wat strijkwerk in jouw plaats.
  • Hier komt mijn TIP: Spuit voor- en achterkant –terwijl je stuk nog nat is- licht in met stijfsel. (dit is een spuitbus van bijvoorbeeld Amidon, Merito, Remy, … verkrijgbaar in Delhaize of Colruyt).  Door te spuiten op natte stof, krijg je geen vlekken en absorbeert het product beter terwijl de jurk opdroogt.
    Je jurk krijgt hierdoor een soort ‘afwerkingslaagje’ of ‘apprêt’. Dit laagje maakt niet alleen het strijken makkelijker, het zorgt er ook voor dat je jurk tijdens het dragen zelf minder snel kreukt (langer deugd van je werk dus).  Probeer het uit, het helpt echt. (Doe het spuiten bij voorkeur buiten, de nevel kan wat sporen nalaten op je vloer)
  • Strijken van linnen en katoen mag op vrij hoge temperatuur, behalve als er elastaan verwerkt is. Dan volstaat een lauw ijzer.

Wil je meer tips voor makkelijk onderhoud en langer plezier van jouw favoriete kledij?

Download hier onze E-gids: KOESTER JOUW LIEVELINGSSTUKS!

Onze WIN-ACTIE loopt tot eind augustus

Ik breng om te eindigen graag onze WIN-actie nog eens in herinnering.  Eindelijk zon & zomer, dat betekent geen excuus meer om je outfit of favoriete stukken niet te dragen.  Gewoon doen en laat maar komen, die foto’s!

Neem een selfie, post die op instagram of facebook en tag ons. Of vraag je man, vriendin of dochter jou te fotograferen en stuur ons je foto per mail of messenger. Ik reserveer maar wat graag een plaatsje op mijn website (neem een kijkje op onze pagina ‘Tevreden Klanten’) en ruimte op mijn instagram-feed voor blije, zonnige, tevreden klanten.  Het gaat niet om de perfecte pose, het gaat om je natuurlijke stralende zelf!

Tot eind augustus trekken we maandelijks 2 winnaars uit de foto’s die een aankoopbon van €25 winnen.

Vallen reeds in de prijzen:

Inge Van Cauwenberghe en Johanna Braeckman (uit de foto’s van APRIL)

Martine Opsomer en Lieve Penninck (uit de foto’s van MEI)

Proficiat dames! Jullie bon ligt klaar in de winkel.

Wil je zelf de zomerse sfeer van onze foto's ervaren?

WARM WELKOM (terug) in Oudenaarde!!!

Tal van schitterende horeca-uitbaters staan met grote goesting klaar om je te ontvangen. Geen moeite is hen teveel om voor jou een veilig en gezellig plaatsje te voorzien. Hun aanbod staat op punt, de tapasbordjes zijn royaal, de lichtjes branden met nog meer gloed. Kom eens langs, en (her)ontdek onze prachtige stad.
Wij zorgen voor de bijhorende jurk, afgesproken?

Tot gauw! Warme groet, Tine

Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief