Skip to main content

RIANI in de kijker

riani modeblog event damesmode oudenaarde

“Martinique”

is het laatste thema van RIANI LZ24. Het werd vorige week uitgeleverd. Hoogzomer en met een tot de verbeelding sprekende naam. Denk verschillende nuances blauw in de zon: van sprankelend turquoise, over diep zeegroen naar licht lagune. Toetsen van geel ook en veel wit. Denk luchtig linnen, katoenvoile, veroviskose en fijne jersey. Denk vooral ZOMER.

Die kondigt zich met dit laatste thema nu echt aan en dat is wat ons betreft een geldige reden voor EEN FEESTJE!

Welkom op ons RIANI-EVENT donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 april’24.

Wat mag je verwachten?

  • Drie dagen lang Riani-outfits in de kijker
  • Een mooi geschenk bij aankoop van een Riani-item
  • Een WIN-actie met enkele zonnige must-haves
  • Een zomers hapje&drankje (*)
riani martinique tineb

(*) Ook de Amalfi-kust kleurt vijftig tinten azuurblauw. Wij genoten meerdere keren met Italiaanse vrienden van de prachtige omgeving daar.  We ontdekten er ook de typische citroen, fris en fruitig, als onmisbare smaakmaker van zomerse gerechten.  Ik ging er zelf mee aan de slag.  Citroenlimonade én citroen brownies behoren ondertussen tot klassiekers van het huis.  Ik maak ze deze week speciaal voor jou klaar.

Kom proeven tijdens ons RIANI-EVENT!   (En je krijgt de receptjes mee naar huis.)

Waarom RIANI een belangrijke plaats uitmaakt in ons aanbod?

Ik vertel het je graag hieronder:

RIANI (klik voor meer) is een Duits merk voor de moderne en zelfbewuste vrouw en brengt elk seizoen een uiterst gevarieerde collectie.  Het is quasi onmogelijk om één label op het merk te kleven en dat is een bewuste keuze.

Er zijn veel verschillende vrouwen én er zitten meerdere facetten in elke vrouw. Dat is het uitgangspunt van Riani. Het gaat in het hoofdkwartier te Schorndorf niet om een bepaalde stijl, maar om de vrouw zelf, in al haar diversiteit.
Riani reikt outfits aan die je uitstraling versterken en je vertrouwen geven doorheen de dag. Je kan evengoed kiezen voor pronkstukken als voor vlotte looks, als voor tijdloze en onmisbare basisstuks die zich volop laten combineren. Voor elke gelegenheid, voor elk gemoed.  Gekleed, sportief, stoer of business. In elke thema, en er zijn er verschillende per seizoen, zit voor elk wat wils.
Variatie brengt Riani ook in het matenbereik, van 34 tot en met 48.  Zowat elke vrouw kan in deze collectie terecht. Ook in de vollere maten is de pasvorm onberispelijk, om niet te zeggen gerenommeerd en gewaardeerd.

Kan je een RIANI-stuk dan herkennen? Absoluut! Aan de bruisende levensvreugde die er telkens weer vanaf spat, welke outfit je ook kiest.

Love who you are, BE A RIANISTA!

Het is niet zomaar een slogan, maar een aanmoediging om jezelf te zijn en die stuks te kiezen waarin jij echt jij bent. Ik nodig jou graag uit om zelf eens door onze RIANI-selectie te komen struinen. Je zal verrast zijn.

Ook de modellen van onze FOTOSHOOT Lente-Zomer24 kozen met plezier hun favoriete RIANI-outfit uit. Ontdek hier wat ze kozen;

riani kaki broekpak tineb
riani jeansjasje jeansrok tineb
riani kaki cargobroek tineb
riani tuniek tineb
riani bloes broderie tineb
riani koraal kleedje tineb
riani kaki kleedje tineb
riani parka jeans tineb

RIANI wordt gerund door de familie Buckenmaier. Vader&moeder en sinds enkele jaren ook dochter Mona sturen het bedrijf aan en vormen een hecht en dynamisch team. Ze streven ernaar elk seizoen weer een collectie te brengen met een evenwicht tussen eigentijds design, hoge kwaliteit van maatwerk en materialen enerzijds en toegankelijkheid anderzijds.

Meer RIANI-outfits? Klik hier.

Waarom ikzelf grote fan ben?

De familie Buckenmaier zet resoluut in op ‘good vibes’. Elk stuk staat op zich en straalt op zich. Daar hou ik van.

De Buckenmaiers zijn ook persoonlijk betrokken bij elk onderdeel van het bedrijf.  Moeder&dochter zijn zelf model in de fotoshoots die ze opzetten en deinzen er niet voor terug om meerdere keren per jaar, samen met hun team, een gigantisch aantal koffers te pakken om op locatie te fotograferen.
Voor de beelden van de zomerthema’s die nu in onze rekken hangen, streken ze zowaar in Antwerpen neer.
Herken je de buurt?

riani tineb damesmode oudenaarde

Volg de instagrampagina van RIANI voor meer streetstyle-foto’s in Antwerpen.

MARGARETHA

Van Riani naar Margaretha, meer bepaald Margaretha van Parma, het lijkt een grote stap.  En toch, dat is het niet.  Ik ben er zeker van dat Margaretha avant la lettre ook een Rianista was.  Ze blijkt namelijk een elegante en veelzijdige vrouw te zijn geweest met een fascinerende smaak.

Ik weet het omdat ik mij momenteel verdiep in haar geschiedenis én garderobe.  Niet toevallig.

riani margaretha tineb

Vanaf 21 september’24 kan je in het stadhuis MARGARETHA. bezoeken, een tentoonstelling gewijd aan de historische figuur Margaretha van Parma, geboren in Oudenaarde.

Margaretha, dochter van Karel V, is zonder twijfel een ‘grand dame’ van de 16e eeuw: een bestuurster met grote capaciteiten en veel invloed. Het zal de moeite lonen haar doorheen de tentoonstelling “KEIZERSDOCHTER, TUSSEN MACHT EN IMAGO” beter te leren kennen.

Curator van de tentoonstelling, Geertrui Van Kerkhoven, gaf voor de leden van OudenaardeWinkelstad enkele weken geleden een fijne introductie.

Eerlijk? Ik ben in de ban!  Momenteel zit ik met mijn neus in de boeken en het is de bedoeling tijdens Winterwarmte’24 in TINE.B tijd en ruimte te maken om in te zoomen op bijzondere details kenmerkend voor de kledij die Margaretha droeg.

  • Van 21 tem 24 november’24 brengen we in de winkel EEN EXPO die zal onthullen hoe mode bepaald werd door beschikbare stoffen, tradities en opsmuk maar ook door de verschillende rollen die dames in die tijd dienden te spelen.
  • We willen ook een link leggen met het huidige modebeeld en dat doen we graag samen met jou!
    Hoe? Bezorg ons voor maandag 14 oktober’24 een foto van jezelf in Tine.B-outfit. (*) We zullen van alle foto’s een collage maken voor de expo en op die manier heden & verleden verbinden.

(*) Insturen van jouw foto kan makkelijk via whatsapp op 0478/494312 met vermelding van jouw naam en adres.

Noteer: door het insturen van jouw foto ben je automatisch uitgenodigd voor de feestelijke opening van onze expo op donderdagavond 21 november’24
Kom jezelf zoeken in de collage en ontdek bijzondere details over de mode in de tijd van Margaretha.

Doen! Ik ben alvast enthousiast en kijk er naar uit om dit najaar, samen met het MOU-museum, Margaretha terug tot leven te brengen in Oudenaarde.

Tot gauw! Tine

riani event geschenk tineb
Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief