Skip to main content

Maak kennis met Nathalie Vleeschouwer

nathalie vleeschouwer lentezomer22 tineb damesmode oudenaarde

Een sterk Belgisch merk, nieuw in ons aanbod.

We schrijven juli 2021, het begin van mijn aankoopronde Lente-Zomer’22. Ik ben voor het eerst in een stoer pakhuis hartje Antwerpen. Voorbij het magazijn, de verzendingszaal, de burelen, creatieve ruimtes en alleen maar vriendelijke mensen,  kom ik op de bovenste verdieping terecht in de showroom van Nathalie Vleeschouwer, een Belgisch label dat al een tijdje op mijn verlanglijstje stond. Ik zou het vandaag voor het  eerst meer uitgebreid bekijken.

Lang duurde het niet om in de ban te raken van Nathalie’s wereld. De collectie die ik zag bruist van kleuren en levenslust, steekt boordevol combinatiemogelijkheden voor elke dag en is gemaakt met een grote liefde voor het vak. Optimisme, doorgedreven vrouwelijkheid, vertrouwen en goed gevoel; het zijn allemaal woorden die in me opkwamen toen ik door de rekken ging. En vooral ook, deze collectie past helemaal bij het aanbod en de klanten van Tine.B, dus ja. Volmondig ja!

Ik ben fier en blij om vandaag, zeven maanden later, dit mooie merk van eigen bodem aan jou voor te stellen:

Wie is Nathalie?

Een Belgische ontwerpster die haar collectie voor het eerst lanceerde in 2011. De wortels van haar modehuis Natale gaan evenwel terug tot 1990. Inspiratie komt uit alle windhoeken, maar wordt door Nathalie en haar creatief team gedistilleerd in het hoofdkwartier in Antwerpen. Nathalie Vleeschouwer biedt subtiele elegantie aan vrouwen met karakter die actief in het leven staan. Doordat de ziel van de collectie onvoorwaardelijk verbonden is met de ontwerpster zelf, heeft het merk een authentiek karakter dat continu evolueert, net zoals Nathalie’s eigen creatieve hersenspinsels. Ervaring, vakmanschap en duurzame samenwerkingen met een handvol leveranciers en ateliers staan aan de basis van elk kledingstuk dat haar naam draagt. Altijd met liefde gemaakt, om veel te dragen en elk seizoen weer anders te combineren.

Nathalie Vleeschouwer bestaat echt. Ze is de ontwerpster van de collectie, maar ze is ook een echtgenote, moeder van 3 kinderen en 2 honden. Ze houdt van reizen, is een natuurliefhebber, citytripper, zwemmer, fijnproever, … Nathalie geniet van het leven en haar kleding speelt daarin een belangrijke rol. Het zorgt voor zelfvertrouwen, ondersteunt haar in al haar activiteiten en is zo deel van haar leven. Er is maar één Nathalie Vleeschouwer, maar veel vrouwen zullen zich, net als ik,  in Nathalie herkennen.

Respect voor mens, milieu en maatschappij vormen een belangrijk onderdeel van de normen en waarden bij Natale. Door resoluut te kiezen voor kwaliteit aan correcte prijzen draagt het bedrijf actief bij aan de verduurzaming van de mode-industrie. Het is een bewuste keuze slechts twee collecties per jaar uit te brengen en hypes evenals overproductie te weren.  Alle stuks worden vervaardigd zonder kinderarbeid, onder aangename werkomstandigheden en met een eerlijk loon bij gecontroleerde leveranciers in langdurige samenwerkingen. Door deze lange-termijn visie slaagt Nathalie Vleeschouwer erin eerlijke mode te maken waar  zowel de maker als de drager trots op mag zijn.

BAGNO PARADISO

bagno paradiso Nathalie Vleeschouwer

Nathalie Vleeschouwer neemt je voor Lente-Zomer22 mee op reis. Ze nodigde fotografe Lynn Laureys uit in haar tweede thuis in Italië. Samen zochten ze al haar favoriete plekjes op. Ze fungeren als decor voor haar nieuwe collectie. De campagneshoot ademt  vrouwelijke vrijgevochtenheid in een ontspannen setting.

Met koffietjes in de ochtend, dolce far niente in de Italiaanse zon en jezelf in een zweem van nostalgia opkleden voor een zwoele avond. Kleine zomergelukjes, voelbaar in alle stukken van de collectie. Die wil je dragen, toch?!

PRINTS van eigen hand.

Ook dit seizoen werden alle prints in eigen huis ontworpen door Nathalie’s dochter Felix. Vertrekbron waren ‘doodles’, bic- en potloodtekeningen die al jaren uit haar hand vloeien op onbewaakte momenten. De doodleprints hebben hierdoor een speels, haast naïef  en ongecompliceerd karakter. De bijhorende frisse kleuren komen telkens terug in de stoffen en breigarens waardoor de gehele collectie bijzonder levendig aanvoelt.

Net zoals Nathalie deelt haar dochter de liefde voor botanische elementen en dit zien we duidelijk terug in zowel de doodleprints als de uitgepuurde bloemenprints. Ook inspiratie uit de architectuur is nooit ver weg bij het moeder-dochter duo. Haaks tegenover de naïeve figuratieve prints, staan de op het brutalisme geïnspireerde grafische prints. Deze dragen  sprekende namen als ‘blue Bofill’ en ‘green Umemoto’, waarin het nalatenschap van de respectievelijke architecten doorklinkt.

VER DOORGEDREVEN COMBINEERBAARHEID

De ruime combinatiemogelijkheden binnen de collectie waren van in het begin een sterkte bij Nathalie Vleeschouwer. Doordat meer en meer uni stoffen hun plaats vinden in de collectie, kan er nu nog meer getwist worden; stoer, in harmonie, of net wat schurend. Alles kan. Dit seizoen zien we veel stoffen met een interessante structuur, en toch een uitgesproken luchtig karakter: seersucker kwaliteiten met gewafeld effect, linnen, tetra, sandwashed twill, broderie anglaise, … ook fantasiestrepen en ruitpatronen dragen bij aan de rijkelijke mix.

Verder is een ruim assortiment bijzonder breigoed ondertussen een vaste waarde. Van fijne katoenkwaliteiten die als T-shirt ingezet worden, over luxueuze Ecovero-viscosegarens met second skin gevoel tot fijne wollige alpacatruitjes en in België gebreide chunky alpaca-mohair vesten en sweaters. Allemaal ingeverfd op basis van de prints en effen stoffen zodat outfits en combinaties altijd heel natuurlijk aanvoelen.

Tijd nu om beelden te laten spreken; ga je mee naar het Italië van Nathalie Vleeschouwer?

ecru trui zand pantalon Nathalie Vleeschouwer
ecru trui broche Nathalie Vleeschouwer
abricot trui streep broek Nathalie Vleeschouwer
abricot trui broche Nathalie Vleeschouwer
ajourtricot Nathalie Vleeschouwer
streep bloes smaragd broek Nathalie Vleeschouwer
streep trui op ruit broek detail Nathalie Vleeshouwer
streep trui op ruit broek Nathalie Vleeshouwer
streep jurk Nathalie Vleeschouwer
groen vichy Nathalie Vleeshouwer
grasgroene trui en slipdress Nathalie Vleeschouwer
grafische tuniek Nathalie Vleeschouwer
tuniek op flared jeans Nathalie Vleeshouwer

Wie mij langer kent, weet dat ik al jaren fan ben van Italië.

Zoals een voetbalfan; ‘all the way’ . Het begon met -hoe kan het anders- de Italiaanse mode. Ik raakte gefascineerd door kleine familiebedrijven die het ambacht van ‘kleren maken’ nog hoog in het vaandel dragen. Merken als Rosso35  of  Anneclaire maken een erezaak van deze authenticiteit. Ze geven hun kennis en passie met grote fierheid van generatie op generatie door.

Hoe vaker we in Italië kwamen, hoe meer ik ook begon te houden van de steden en de dorpjes, de zee en de bergen, de Italianen zelf en hun verrukkelijke taal, de kunst, de keuken én de gelati (‘al limone’ is mijn favoriete smaak). Het is een land dat mij inspireert en tegelijk ook tot rust brengt.

Dat de eerste collectie van Nathalie Vleeschouwer in onze winkel, nu net in die sfeer baadt waar ik zo van hou, vermenigvuldigt mijn goesting om er straks mee aan de slag te gaan, met jou!

Laatste weken SOLDEN

Dit is de laatste kans om jezelf te verwennen, zaterdag 29 januari ’22 sluiten we Herfst-Winter’21 defintief af.

Vind je het moeilijk om goeie keuzes te maken in de solden? Wat denk je van deze tip: reserveer 1 uur tijd in jouw agenda en kom eens langs. Jij maakt het je makkelijk in onze ruime paskamers; een koffietje dabei.
Ik doe intussen het werk voor jou, ga op zoek door ons aanbod.  Gegarandeerd vinden we dat ene stuk dat jouw kleerkast een update geeft, een outfit waarmee je moeiteloos de overgang naar de lente maakt, of die trui waar je de hele winter je ogen niet kon van afhouden.

En dat alles, aan -50% of -70%
Mooie deal, toch? DOEN!

Wist je trouwens dat wij op DONDERDAGAVOND altijd open zijn tot 20u?  Jij komt meteen na het werk of avondeten, we passen in alle rust en tegen vrijdagavond zijn ook eventuele retouches tiptop in orde. Klaar om het weekend mee in te stappen!

The best is yet to come

bagno paradiso nathalie vleeschouwer

Tot zover ‘Bagno Paradiso‘, of een eerste duik in de bijzondere wereld van Nathalie Vleeschouwer.

Een mooiere aftrap van het nieuwe seizoen LENTE-ZOMER’21 kan ik mij niet voorstellen. Ik wens dat la bella vita Italiana ook jou kan raken, blij maken, sprankels hoop geven. Het is alvast de bedoeling van deze blog.

Welke richting je ook uit gaat dit jaar, wij zorgen ervoor dat je je pad vol zelfvertrouwen kan bewandelen.

Dit mag je binnenkort verwachten:

  • begin febuari ’22: nieuwe ETALAGES en een winkel die zich vult met LENTE-ZOMER22
  • half februari ’22:  een nieuwe MODEBLOG met onze moodboards, alle trends&kleuren en veel foto’s op de site (want uiteraard brengt LENTE-ZOMER’22 ook veel moois van al onze vertrouwde merken)
  • begin maart’22: FOTOSHOOT met negen modellen-klanten  (de winkel zal hiervoor gesloten zijn: dinsdag 8 en woensdag 9 maart ’22)
  • 2e helft maart’22: onze nieuwe BROCHURE (36blz dik) boordevol inspiratie in jouw brievenbus
  • zondag 20 maart: OPEN ZONDAG in Oudenaarde Winkelstad, ook bij Tine.B

Ook al lijkt het misschien nog niet voor meteen; alles komt goed! (zeker weten)

Warme groet, Tine

PS:  Omdat er ondertussen steeds meer klanten enthousiast zijn;  breng ik graag ons LINNENWATER nog eens onder de aandacht. Linnenwater is ultra-gedemineraliseerd water dat een zuiverend en voedend effect heeft op natuurlijke vezels. De toevoeging van lavendelextract  zorgt voor een frisse en neutrale geur. Linnenwater is aanbevolen om tricot van  natuurlijke vezels tussentijds te verfrissen in plaats van al te snel te wassen. Alpaca, mohair, zijde, wol, katoen en kasjmier zijn van nature zelfreinigend en vragen geen veelvuldige wasbeurten.

Hoe ga je te werk?

Hang je tricot op een kapstok en benevel met het linnenwater, enkele keren spuiten op voor- en achterkant volstaan.  Je verhoogt de efficiëntie door dit te doen net voor je een douche neemt. De stoom in de badkamer bevordert het reinigend effect. Stomen op 20cm afstand met je strijkijzer kan ook. Laat je trui vervolgens volledig opdrogen. Geef enkele zachte borstelstreken en klaar om opnieuw te dragen!

Flacons LINNENWATER Washologi zijn in onze winkel verkrijgbaar (€8,90).  Kocht je al een flesje en is het bijna leeg? Kom ermee langs en wij vullen het met plezier terug op.

linnenwater lavendel washologi tineb
Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief