Skip to main content

C*****

We kunnen niet om het C-woord heen. Ons dagelijkse doen&laten wordt er week na week meer door overhoop gegooid, er heerst onzekerheid en angst. De tweede golf die deze herfst over ons rolt lijkt nog meer impact te hebben als de eerste en er is niet meteen een kering in zicht. Dat we er af en toe moedeloos door worden, of boos, of ongerust, het hoort er zeker bij. En dat mag.

Het is voor niemand makkelijk om door alle dwingende nieuwsberichten heen, de kalmte te bewaren. We moeten hier met z’n allen door, een andere optie is er niet. En daarom ben ik overtuigd dat het precies dat is wat ons het meeste kan helpen: proberen de kalmte te bewaren.

Ik probeer alvast. De ene dag lukt het beter dan de andere. De natuur -die onverstoord haar gang gaat en meer knalt dan ooit- is zalf op mijn ziel. Het is geen toeval dat onderstaande tips allemaal met de herfst te maken hebben. Ik hoop dat jij er evenveel aan hebt, als ik.

Tip1: Hoera herfst

De grootste bron van rust & kalmte ligt voor onze neus. Geen enkele regel verbiedt om er ons aan te laven. En het klopt dat de dagen kort zijn, en dat nevel & kou minder motiveren om erop uit te trekken, dan prille lentezon en ontluikend groen.

En toch: het schitterend kleurenspektakel dat je op dit moment buiten aantreft is van een onwaarschijnlijke schoonheid. Ga dat zien! Wandelen, kijken en voluit genieten van 1000 tinten herfst= 100 % batterijlading.

Ook in de winkel is het op dit moment volop herfst. Onze prachtige najaarskleuren worden gretig gekozen. De trui staat met stip op nr 1. We zijn blij met ons aanbod. Stuk voor stuk gekozen omdat ze net iets anders zijn; een bijzondere breisteek, een sprankelende kleur, een pofmouw met plooitjes, een bijhorende sjaal, een A-lijn, knoopjes op de manchet, een vrouwelijke uitsnijding, … Sportief op een jeans, iets gekleder met een ruit pantalon of een broek in leder.

Aantrekken en je voelt meteen die extra energie stromen!

Geen betere setting om onze favorieten in de kijker te zetten als het park Liedts in centrum Oudenaarde. Ik trok er maandagmorgen met Marieke heen. We mikten op de enige zonnestralen die voor deze week voorspeld waren. En we konden ze vangen ook, kijk maar hieronder.

We sturen jou een royale portie:

Sweater weather!

Oranje RIBTRUI in viskose (Luisa Cerano)
Ruit HOEDJE (Unmade)

Poederroze V-HALSTRUI in kasjmier met bijhorende SJAAL (Repeat)

Grof gebreide V-halstrui in cognackleur (Luisa Cerano)
Ruit SJAAL en MUTS (Unmade)
Camel 5-POCKETT (Brax)

V-HALSTRUI in steenrood (Repeat)
Jeans (Brax)

Grof gebreide RIBTRUI met diepe V (Dante6)
TOPJE met kant in zijde/katoen (Rosemunde)
JEANS (Brax)
OORHANGERS (Flo Jewelry)

Parelgrijze TRUI met aangesneden mouw in kasjmier (Repeat)

OVERSIZED TRUI in candyroze met bijhorende SJAAL (Repeat)
JEANS (Brax)

OVERSIZED TRUI in grijs mêlée (Gustav)
Zilvergrijs SHIRT in satijn (Gustav)
Leder PANTALON (Gustav)

Oranje TRUI in ajourbreiwerk (Luisa Cerano)
Ruit SCHOUDERTAS (Unmade)

Taupekleurige RIBTRUI, wijdvallende mouwen, A-lijn (Gustav)
Leder PANTALON (Gustav)

Oker TRUI met wijdvallende mouw en bijhorende SJAAL
(Repeat)
OORHANGERS (Flo Jewelry)

Mohair streep TRUI met bijhorende SJAAL (Luisa Cerano)
Camel 5-POCKET (Brax)

!! Voor meer outfit-inspiratie, klik HIER. De looks in onze collage COLLECTIE zijn allemaal genummerd. Zo kan je makkelijk aangeven wat je graag wilt passen of bestellen.

Tip2: Wandelen helpt

Tijl De Meulemeester, jong & dynamisch fotograaf uit Oudenaarde, zoekt eveneens energie in de natuur. Hij kwam op het idee om zijn vele omzwervingen op zoek naar unieke fotolocaties in wandelingen om te zetten. Onder de noemer “Wandelen helpt!” biedt hij deze routes sinds kort te koop aan. Voor een uiterst democratisch prijsje kan je zijn favorieten in de Vlaamse Ardennen downloaden. Je krijgt een overzichtelijke kaart en als bonus geeft Tijl zijn plekjes prijs waar je onderweg ook mooie plaatjes kan schieten. Meer moet dat niet zijn, toch?

Voor de facebookpagina van Tijl, klik HIER.
Voor de website, met een overzicht van alle wandelroutes, klik HIER.

Tip3: Stuur deze herfst eens een kaartje

Door beperking van de contacten moeten we allemaal onze familie en vrienden missen. En dat laat zich voelen. Gelukkig zijn er in deze waanzinnig digitale tijd van whats’ap, sms, mail, messenger, instagram, … mogelijkheden zat om te blijven connecteren. Eén manier echter scoort op dit moment het hoogst op de lijst van hartverwarmende communicatie en dat is de ouderwetse POSTKAART. Geef toe, een kaartje met lieve woorden die een ander jou toestuurt, zelf uit de brievenbus halen, kunnen vastpakken en bekijken, op de kast zetten, aan de koelkast hangen; het heeft iets (meer)! Ik ben fan.

Wist je trouwens dat B-Post een leuke app heeft waarmee je gewoon van thuis échte fotokaartjes kan maken en versturen? MOBILE POSTCARD is makkelijk te downloaden en handig in gebruik. Kies 1 of meerdere foto’s uit jouw smartphone (mooie spots verzekerd tijdens de wandelingen van Tijl) en ga aan de slag. Enthousiaste feedback gegarandeerd!

Tip4: Quote van Coco

Deze uitspraak van Mevrouw Gabrielle Chanel zelf hangt sinds jaar en dag boven mijn buro. Ik deel hem vandaag met vuur.

“Is dit of dat wel de moeite, nu we dit of dat niet mogen”… ik hoor het bijna dagelijks in de winkel. En toegegeven, ik betrap er mezelf ook wel eens op.

En toch is hier slechts 1 antwoord op: juist nu is ALLES KEIHARD de moeite waard!

KEEPING YOUR STANDARDS HIGH betekent meer dan ooit; wat je kan doen, juist doen! Wat je graag doet en het is mogelijk, blijven doen! Koesteren wat jou en je gezin goed doet. Ook zonder motief of reden.

Ga naar de kapper, maak jouw lievelingssoep, haal die koffiekoeken, zet een boeket bloemen op je tafel, stap in de herfst, lak jouw nagels, lees dat boek (en laat de strijk even staan), bestel een schotel bij jouw favoriete restaurant, kies een cosy trui & vooral draag hem (gewoon voor jezelf, ja)!

Keeping ‘STANDARDS HIGH’ geeft ‘HEAD HIGH’ als onmiddellijk gevolg, en met een opgeheven hoofd, zie je sneller licht aan de horizon, toch?

Willen we dit afspreken?!

Goeie moed & warme groet, Tine

P.S.

1: Als de maatregelen strenger worden, dan verruimen wij onze mogelijkheden. Kom je liever op afspraak? Wil je graag een levering aan huis? Lees HIER hoe het werkt. Aarzel vooral niet om te bellen met gelijk welke vraag (055/31.22.17.)
#wezijnervoorjou

2: Mijn E-GIDS “Koester jouw favorieten” krijgt meer en meer vorm. Half november hoop ik de download-link te kunnen uitsturen voor een boekje boordevol TIPS voor meer en langer draagplezier van jouw favoriete stuks.

Zou deze gids ook iets zijn voor jouw vriendin, zus of buurvrouw? Stuur haar deze BLOGPOST meteen door via het zwarte knopje met omslag, rechts bovenaan deze post.

!! INSCHRIJVEN KAN HIER: Door te klikken op deze link kan je makkelijk je adres toevoegen aan onze abonnee-lijst.

Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief