Skip to main content

Goed. Voor. Druk.  ENTER.    Het derde Tine.B – JOURNAAL, editie Herfst/Winter ’17, staat sinds deze morgen klaar bij de drukker. Meteen na het verlof rollen er 2.500 exemplaren over de persen. Tweede helft augustus valt er eentje in jouw brievenbus (*).

Een vreugdedansje hoort bij dit moment!  18 Modenummers en nu al voor de derde keer een JOURNAAL. Wij maken het, elke keer, helemaal zelf.

Kijk mee achter de schermen :

Stap 1 : HET COLLECTIESCHRIFT

Aankopen doen we over een periode van 6 weken. Sinds eind juni zijn we op pad voor LENTE/ZOMER ’18. Weten hoe dat gaat?  Klik onze blog aan van 25 juli ’16 : “Op ontdekking in Düsseldorf”.

Om de hele aankoopronde in beeld te brengen,  maak ik elk seizoen een ‘COLLECTIESCHRIFT’.  Een dik plakboek, zeg maar, met foto’s van alle aankopen, stofstalen, schetsen, looks, impressies van beurzen, knipsels uit vaktijdschriften.  Ik noteer trends, kleuren, sfeer, trefwoorden & quotes.

Het collectieschrift helpt ook om ervoor te zorgen dat alles  wat ik aankoop bij de respectievelijke merken, onderling met elkaar gecombineerd kan worden.  Dat elke klant bij Tine.B, precies zijn eigen look kan samenstellen, over de merken heen, is dé basis voor een persoonlijke stijl en één van mijn credo’s.

Na de laatste aankoop verdwijnt het schrift in mijn boekentas.  Het huidige seizoen is tegen dan helemaal op dreef en vraagt  maximale focus.  6 maand later, als het kriebelt om  aan mijn journaal te beginnen, komt het schrift terug boven. Bij het  openslaan ben ik telkens weer verwonderd hoe de tijd ongemerkt zijn werk heeft gedaan.  Al het verzamelde materiaal lijkt ineens een stuk vertrouwder,  nieuwe trends allang niet meer zo nieuw. Het modebeeld is ‘gerijpt’ zou je kunnen zeggen,  om ermee aan de slag te gaan !

Stap 2 : Het MOODBOARD

Mijn man Geert weet het ondertussen;  onze 2,40 meter lange eettafel is in de conceptfase van het JOURNAAL een aantal dagen niet bruikbaar.  Alles uit het collectieschrift komt er samen tot 1 groot MOODBOARD.  Ik leg en herleg alle beschikbare foto’s net zolang tot ik het verhaal van het nieuwe seizoen kan vertellen. Mijn verhaal, mijn keuze; VOOR JOU.  De tekst volgt na de foto’s. Ik lijst op wat ik allemaal wil meegeven, maak het agenda van wat er te gebeuren staat (**) en zet mij aan het schrijven.   Eens de toon gezet, gaat het een stuk makkelijker. Ik kan op mijn schrift en vakbladen terugvallen voor trefwoorden en trends.

Stap 3 : Het GRAFISCH BURO

Heeft het te maken met de uitsluitend vrouwelijke bezetting, of is het door de opgeruimde sfeer die er altijd heerst? Feit is : een briefing met Leen en haar team is telkens weer een bruisend moment boordevol inspiratie. Ik geef input, maar krijg er ook terug, en dat is bijzonder fijn.  Het is belangrijk samen te werken met mensen die zich kunnen en willen inleven. Vakmensen die erin slagen door hun know-how, ideeën om te zetten in tastbare communicatie.  Bij Grafica is dat het geval,  voor de volle 100%.

Stap 4 : De eerste ‘LOOK&FEEL’

Een paar dagen na de briefing, mag ik opnieuw de trappen op voor het bekijken van een eerste LOOK&FEEL. Brenda is al 2 jaar mijn immer aardige running mate. We delen liefde voor details.  Meestal heeft haar ontwerp meteen de juiste toon. We bespreken wijzigingen waar nodig en zetten de verdere lijnen uit. Enkele dagen later is het volledige ontwerp klaar.  De print op ware grootte krijg ik als huiswerk mee naar huis.

Stap 5 : LEZEN, HERLEZEN en LATEN LEZEN

Ikzelf bekijk nog minstens 10 keer elke foto & elk stukje tekst. Ik leg een lijst aan van de laatste verbeteringen.  Ons team, bereidwillige zussen&schoonzussen én enkele klanten (***) krijgen de proef digitaal in avant-première en geven eveneens feedback. Terugkoppeling van lezers binnen én buiten Tine.B  is nuttig om te toetsen of  je boodschap goed begrepen wordt.  Ook goedkeuring van de poes is onontbeerlijk…

Stap 6 : laatste CORRECTIERONDE en… GOED VOOR DRUK !

Afwachten nu tot tweede helft augustus om de kersverse exemplaren zelf te kunnen voelen&lezen… !

Ondertussen… vult Tine.B  zich snel met alles waarover ik schrijf.

En weet je wat?  Ons aanbod is op z’n mooist IN HET ECHT !  Loop je de komende weken in Oudenaarde? Kom dan alvast de sfeer eens snuiven.  We zijn OPEN, de hele zomer lang.

(*)    Sta je nog niet op onze mailinglijst, en wil je het nieuwe JOURNAAL ontvangen?  Stuur ons een mailtje met jouw adres.
(**)  SAVE THE DATE : onze MODESHOWS Herfst/Winter ’17 gaan door op

DONDERDAG 14 september, om 14u30 of om 20u

in feestzalen DE LADEUZE, Ladeuze 3, Maarkedal  -dit wil je niet missen!-

(***) Wil je ook eens deel uitmaken van het feedback-panel Tine.B?  Laat het ons weten, we noteren graag jouw naam voor volgende keer.

Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief