Skip to main content

Zorg voor elkaar

Niet ver bij ons vandaan staat een grote boom. In het najaar werd hij nogal kordaat bijgesnoeid (vonden wij). Slechts 2 grote takken bleven over, ze vormden een ietwat treurige tweetands-vork. Door het schieten van de bladeren in de lente, veranderde de vork langzaamaan in niets minder dan een groot groen hart op een stevige stam. Eerst aarzelend, en nauwelijks waar te nemen. Dan robuust en vol, maar onmiskenbaar een hart.

Dit proces viel samen met de lockdown.

De ‘hartboom’ is hierdoor niet alleen deel gaan uitmaken van ons uitzicht, maar ook van onze mindset. Als een stille en dagelijkse herinnering aan mildheid & zachtheid, zorg dragen voor elkaar. Er gaat geen dag voorbij zonder dat we er, vanuit onze keukenramen, expliciet naar kijken.

Nu het met de cijfers niet langer de goede kant op gaat, deel ik hem graag in deze blog; onze ‘HARTBOOM’. Omwille van de kracht die hij uitstraalt.

Doen wat we moeten doen, om te kunnen blijven doen wat we graag doen. Dat moet lukken toch? Samen het tij terug keren, laten we daar aub voor gaan!

Geen braderie, wel solden

Eveneens een gevolg van de cijfers. Het stadsbestuur van Oudenaarde heeft naar aanleiding van de nationale veiligheidsraad besloten dat het organiseren van een braderie in de gegeven omstandigheden de veiligheid in het gedrang kan brengen. Dat is niet bedoeling.

Dat betekent deze week helaas geen koopjes in de tent voor de deur (in tegenstelling met de boodschap op onze kaart vorige week).

In de winkel echter verwennen we jou des te meer!

We hebben uit Lente/Zomer20 een ruime selectie gemaakt en naast groene (= -35%) meer fuchsia (= -50%!) bollen gekleefd dan andere jaren.

Dit is hét moment dus om in een zomer als deze eens zomaar voor jezelf iets moois te kiezen aan een leuke prijs. Als het nu niet mag, wanneer dan wel? Welkom, we maken er samen een fijn moment van!

Ik hou eraan te herhalen dat we in de winkel alle veiligheidsregels sinds 11 mei, onverminderd toepassen. Mondmasker dragen, handen desinfecteren, paskamers en alle contactpunten ontsmetten na elke klant, alle aangepaste kledij stomen onder druk.

En al moeten we momenteel noodgedwongen een stukje plezier achterwege laten, het contact met al onze klanten loopt bijzonder fijn en respectvol.

Wil je graag komen winkelen met korting, maar voel je je veiliger bij 1 op 1 bediening? Dat kan elke dinsdag tot vrijdag in de voormiddag, om 9u, 10u of 11u. We sluiten dan de deur en gaan samen rustig aan de slag. Bel me voor een AFSPRAAK op 0478/49.43.12.

Lukt het voor jou alleen ‘s avonds? Bellen is eveneens de boodschap, en we plannen een moment na 18u.

Waar breng jij de Tine.B-zomertas heen?Geen braderie, wel solden

Het is de titel van ONZE WEDSTRIJD die nog loopt tot 15 augustus ’20. Deelnemen is makkelijk en je kan er wekelijks een aankoopbon van €25 mee winnen. (Merel Cuvelier was de winnaar van deze week!)

1

Neem een leuke foto van de Tine.B-tas op het plekje waar je vertoeft (of meerdere foto’s van meerdere plekjes)
2

Post de foto op jouw Facebookpagina of Instagramaccount en TAG ons @tineboudenaarde
3

Elke week op dinsdag trekken we uit de geposte foto’s 1 winnaar.
4

Ben jij de gelukkige? Je ontvangt de bon thuis met de post.
5

Met onze flexibele uren, avond-winkelen op donderdag of op afspraak.

In ruime paskamers, met tijd voor een praatje en een koffie als je dat wenst. Klanten zijn ondertussen een stukje familie geworden. Soms gaat het ook over de kinderen, het werk, de hobby's of de gezondheid.

Wil je wel meedoen, maar heb je geen tas? Je krijgt ze gratis bij aankoop! (OOK IN DE SOLDEN, zolang de voorraad strekt)

De wedstrijd loopt van 21 juli tem 15 augustus 2020. Op dinsdag 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 wordt uit de foto’s van de week telkens 1 winnaar getrokken en bekendgemaakt.

En ondertussen is het zomer

Dat ik dit jaar op post blijf in juli en augustus betekent niet dat er geen ontspannende vakantiemomenten zijn.

In willekeurige volgorde:

  • een nieuw boek uit, terug een Italiaanse schrijver (ze liggen momenteel bovenaan de stapel, de Italianen), even meeslepend: ‘De Kolibri’ van Sandro Veronesi
  • de Kouterroute: 46 km zalig fietsen langs wegen waar je gegarandeerd nooit kwam, langzaam meanderend langs alle dorpjes van Wortegem-Petegem Bonus: telkens weer schitterende vergezichten op de Scheldevallei (en ja, daar moet je soms wat voor klimmen, maar het is de moeite waard)
  • ‘Alle rechte lijnen zijn gebogen’: openluchttentoonstelling rond hedendaagse kunst in Ronse. Probeer zeker het geleid bezoek aan de Villa Carpentier niet te missen, verrassend mooi! Combineer met ‘Salon des Artiste’s en je hebt een dag vol kunst in onze buurstad.
  • met de eerste tomaten uit de serre; een heerlijke salade op tafel getoverd die door de jury meteen 5 sterren kreeg, door de combinatie met verse oregano, rode ui en granaatappel (recept op aanvraag, uit alweer Ottolenghi)
  • mosselen met handgesneden friet, gezellig samen met onze ouders klaargemaakt én van genoten, bubble-gewijs

Lente/Zomer 2021

In deze onwezenlijke weken, amper 10 dagen op voorhand te plannen, ben ik sinds maandag met de aankopen voor de Lente/Zomer 2021 gestart.

‘A la guerre comme à la guerre.’ Niet volgens het stramien dat ik al jaren toepas en beschreven staat in een eerdere BLOG (klik), maar op buikgevoel deze keer. En daar heeft Covid19 alles mee te maken.

Hoe dat gaat? Volg ons op Instagram (klik) Via de STORIES bovenaan, neem ik jou mee ‘op collectie’

Tot gauw!

Warme groet & goeie moed, Tine

Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief