Skip to main content

A|Ligné, Belgische feestmode: nieuw in ons aanbod

aligné belgische feestmode tineb damesmode oudenaarde

Belgische feestmode

Ook voor mooie momenten kan je bij TINE.B terecht. Dit was al zo toen ik als jonge twintiger begon in de winkel. Dit is -33 jaar later- nog steeds zo. Ik hou ontzettend van de uitdaging, telkens weer, om vrouwen te laten stralen op belangrijke momenten in hun leven.  Daarnaast beheersen we in ons eigen naai-atelier de nodige vakkennis om feestoutfits ook perfect af te leveren.

Even uitdagend, vind ik het, om ons aanbod seizoen na seizoen zo samen te stellen, dat we unieke en verrassende looks kunnen voorstellen. Deze zoektocht voerde mij enkele maanden geleden naar Oostkamp, meer bepaald in het atelier van A|Ligné.
Nu deze week de eerste outfits geleverd zijn, ben ik blij en trots, dit mooie merk van eigen bodem voor te stellen: A|Ligné, Belgische feestmode.

Over het merk A|Ligné

A|Ligné is een dameslabel voor avondkleding.  Het merk is 100% Belgisch en draagt deze identiteit met trots. Zowel het ontwerp, als het vervaardigen van de patronen, als de productie vinden plaats in het atelier te Oostkamp.  Drie belangrijke pijlers vormen, al vele jaren, de basis van elke collectie: het gebruik van hoogwaardige stoffen, het toepassen van een onberispelijke pasvorm en de garantie op een perfecte afwerking.

A|Ligné staat erom bekend unieke gelegenheidskledij te leveren, even uniek als de vrouw de ze draagt.  Want net doordat alles in eigen atelier tot stand komt, is elk stuk specifiek op maat en naar wens van de klant gecreëerd.

aligné belgische feestmode naaimachine tineb damesmode oudenaarde

HOE HET ALLEMAAL BEGON

De start van het bedrijf gaat terug naar 1949 met het openen van een bescheiden mercerie-zaak in Oostkamp. De winkel transformeerde in 1962 naar een verfijnde modezaak voor vrouwen.  Er werd gekozen voor toonaangevende merken, in die tijd te zien op de catwalks van modehoofdsteden als Parijs en Milaan. Maar ook een eigen couture-label kwam algauw tot stand, vervaardigd in eigen atelier op slechts een paar straten van de winkel. Van in het prille begin werd de kaart van hoogstaand naaiwerk getrokken, met aandacht voor elk detail.  De tweede generatie van het familiebedrijf zou nog een stap verder gaan en specialiseerde zich ook op bruidskleding. Later, in 2008, werd een nieuwe lijn toegevoegd met focus op avondkleding. A|Ligné, Belgische feestmode -op maat gemaakt- was geboren (klik voor een bezoek aan de site).

aligné Belgische feestmode atelier tineb damesmode oudenaarde

Het erkennen van de grote waarde van Belgische feestmode enerzijds en het unieke karakter van de opgebouwde expertise anderzijds motiveerde de derde generatie om het verhaal voort te zetten. In  2023 kiest ook Emma voor het bedrijf, in de voetsporen van haar grootmoeder Dorothéa, haar vader Jan en zijn neef Filip. Haar engagement ligt in het moderniseren en laten groeien van het merk terwijl ze de hoge kwaliteitsnormen wil blijven garanderen alsook de in België gewortelde productie.

Tegelijk met de komst van Emma, stappen ook wij in het verhaal. Dat we bij haar dezelfde passie voor mooie, op maat gemaakte kledij mogen ervaren,  trok ons  over de streep om JA! te zeggen tegen deze nieuwe samenwerking. We staan te popelen om aan de slag te gaan en zijn nu al benieuwd naar de schitterende outfits die we zullen mogen realiseren.

HOE WE WERKEN MET A|Ligné

De eerste stap naar je persoonlijke feestoutfit begint met een bezoek in onze winkel.  Samen passen we doorheen de verschillende looks van A|Ligné , bij wijze van inspiratie.  Modelaanpassingen zijn mogelijk, bijvoorbeeld een driekwartmouw ipv een kapmouw,  alsook wijzigingen in kleur en stof.  Er is een uitgebreid aanbod stalen waaruit je kan kiezen en waarmee je kan spelen.  Als jouw keuze gemaakt is, meten we jou heel nauwkeurig op. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat je feestoutfit je lichaamsvorm flatteert en je beste eigenschappen benadrukt.

Vervolgens maken we jouw bestelbon over aan het atelier van A|Ligné. Een vakkundig team gaat aan het werk “to make the magic happen”. Er wordt een patroon gemaakt, specifiek op jouw maten. De stof die je hebt gekozen wordt geknipt en met grote zorgvuldigheid komt jouw feestoutfit tot stand.
De doorlooptijd tussen het opmeten en de levering in onze winkel is meestal 5-6 weken.  Dan nodigen wij jou graag uit voor een eerste pasbeurt. Het is goed om op dat moment jouw bijpassende schoenen en lingerie mee te brengen.  Eventueel bijkomende aanpassingen worden in ons eigen naai-atelier uitgevoerd.  Indien nodig plannen we een tweede pasbeurt.  En dan… is jouw unieke feestoutfit klaar om te dragen, ben jij klaar om te stralen!

LAAT JE INSPIREREN

Hieronder zie je een eerste blik. Tegen eind januari zal onze volledige selectie feestmode in de winkel hangen.  Is dit iets voor jou? Heb je een bijzondere gelegenheid dit jaar? Kom gerust eens langs voor een verkennend gesprek of bel ons voor meer info op 055/31.22.17.

aligné belgische feestmode tineb damesmode oudenaarde
aligné belgische feestmode tineb damesmode oudenaarde
aligné belgische feestmode tineb damesmode oudenaarde
aligné belgische feestmode tineb damesmode oudenaarde
aligné belgische feestmode tineb damesmode oudenaarde
aligné belgische feestmode tineb damesmode oudenaarde

Ben je nog helemaal niet aan zomermode toe, maar wil je graag jouw wintergarderobe nieuw leven inblazen? Dan is dit ook absoluut een reden om langs te komen!  Onze SOLDEN-SELECTIE is gemaakt. Misschien hangt jouw favoriet er nog tussen aan -30% of -50%. Snel zijn is de boodschap!

Welkom dinsdag 2 januari 24 vanaf 13u30.

Tot gauw! Tine

Make-up your day!
Jouw dagelijkse opmaak in 5 stappen

Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.

Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze E-gids nr2 met 5 MAKE-UP-tips meteen.
Make-up your day!
Vul jouw gegevens in en download onze e-gids met 5 onderhoudstips meteen
Schrijf je in op onze nieuwsbrief